1000 recepten met bloem
1000 gr Bloem 50 gr verse Gist ca 1 ltr lauwe melk 500 gr Krenten en Rozijnen 100 gr sukade 4 Goudrenetten (appels) 20 gr zout Lost het gist op in een beetje lauwe melk. Doe de bloem in een grote beslagkom en maak in het midden een kuil. Stooi het z... bekijk recept »
700 gr bakkersbloem 25 gr verse gist 4.25 dl lauw water 1 dl olijfolie 2 tl zout Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden Roer in een maatbeker de gist door 3/4 dl water Leng het gistpapje aan tot 3.5 dl Giet het gistmengs... bekijk recept »
1 1/2 kop bloem 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel suiker 1 theelepel bakpoeder 1/2 kop boter, in stukjes 3 eidooiers 1/3 kop melk 2 eiwitten 1 1/2 kop geraspte pittige kaas 1/2 theelepel chilipoeder Doe de bloem met zout, suiker en bakpoeder in een k... bekijk recept »
250 gr vloeiende bloem 2 dl water 1 soeplepel olijfolie 1 thelepel zout 10 gr verse gist1. Doe de bloem in een kom, los de gist op in één dl lauw water, maak een kuiltje in de bloem en giet er de gist in, meng met een houten lepel, voeg de olie toe... bekijk recept »
350 gr bloem 220 gr bloemsuiker 2 pakjes vanillesuiker 3 eieren 230 g boter 1 snuifje zout1. - zeef de bloem en giet in een kom, voeg de suiker, vanillesuiker en het zout toe en meng goed2. - maak een kuiltje in de bloem en giet er de losgeklopte e... bekijk recept »
300 g tarwebloem+wat extra voor het bestuiven, 0.5 theel zout, 30 g verse gist, 150 ml lauwwarm water, 0.5 eetl suiker, 100 g smeerkaas met [tuin]kruiden, 60 g zachte boter, 30 g instant uiensoeppoeder[bijv van Honig]. Hulpmiddelen Grote kom - komm... bekijk recept »
-200 gram volkorenmeel-400 gram tarwemeel-2 zakjes instant gist(22 gram)-1 eetlepel suiker-80 gram vloeibare honing-30 gram notenolie-1 eetlepl zout-100 gram pompoenzaadjes-100 gram walnoten-3 dl lauw water. Hulpmiddelen -Mengkom-plasticfolie-ingeve... bekijk recept »
Voor 6 personen: 2 sjalotjes 125 g boter 100 g bloem 5 dl melk 2 eetlepels gehakte peterselie peper, zout nootmuskaat 2 eidooiers 3 eetlepels slagroom 250 g Hollandse garnalen voor het paneren: 2 eieren bloem paneermeelLet op! wachttijd is 8 uur, dus... bekijk recept »
[color=blue:93c655ff61]**Voor het gebak[/color:93c655ff61]1 1/2 theelepel gedroogde gist 2 theelepels suiker2 1/2 eetlepels lauwe melk120 gram bloem60 gram boter of margarine2 eieren[color=blue:93c655ff61]**Voor de siroop[/color:93c655ff61]1 1/2 dl w... bekijk recept »
voor 4 personen: voor het deeg: 400 g bloem (bv. pizzabloem of patisseriebloem) ± blokje verse gist 1 dl lauw water 1 eetlepel olijfolie voor het beleg: 400 g gepelde tomaten 250g mozzarella (geraspt of in plakjes) 200 g gekookte ham 1/2 ui en 1 teen... bekijk recept »