1000 recepten met bloem
Voor 500 gr brokkeldeeg: 250 gr bloem 150 gr boter 50 gr suiker 1 ei water Voor 250 gr cakedeeg: 60 gr zelfrijzende bloem 60 gr boter 60 gr griessuiker van Tienen 1 ei Vlaams-Brabantse appelen (of peren) Rabarberconfituur PerzikenconfituurBrokkeldeeg... bekijk recept »
400gr bloem 15gr gist beetje melk beetje water zout olie om in te bakken Meng de gist, beetje lauwe melk en een handje bloem. Het deeg 10 minuten afgedekt laten rusten op een warme plek. Meng nu de rest van de bloem en zout door het deeg. Kneed dit n... bekijk recept »
Deeg : 250 g bloem 125 g boter een snuifje zout 1 dl water. Vulling : 250 g gepelde garnalen 1/2 kg gekookte mosselen, citroen. Saus : 30 g boter 20 g bloem 2 eierdooiers het mosselvocht 100 g geraspte kaas. De gesmolten boter met zout door de gez... bekijk recept »
250gr boter,gesmolten ,plus wat extra voor het bakblik 500gr bloem 4 eieren 400gr suiker 1 zakje gist 100gr pijnboompitten de geraspte schil van 1 citroenals ook het sap Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180gr,(gasstand 4) vet een springvorm in... bekijk recept »
-125 g amandelen (niet gepeld) -2 eiwitten -125 g suiker -70 g bloem -bloem om te bestuiven -boter om in te vetten Voorbereiding -de amandelen in een doek doen en schoon wrijven en dan door de molen draaien -eiwitten erg stijf kloppen en daarbij met ... bekijk recept »
200g kalfspoelet in stukken2 e bloempeperzout2 e olie4 e boter2 grote fijngesnipperde uien400g in plakjes gesneden worteltjes3 e azijn1 t suiker1/4 t citroenmilissepoeder(of vers aan einde van kooktijd)1/4 t venkelpoeder1/4 t kruidnagelpoeder250ml ru... bekijk recept »
2 dl water 18 gr boter 18 gr suiker 8 gr zout 360 gr bloem 5 gr droge gist Bereidingswijze Doe alle ingredienten volgens in de gebruiksaanwijzing van de machine aangegeven volgorde. Ik doe altijd eerst water en boterdan bloem. 3 gaatjes maken in... bekijk recept »
200 gr. kwark75 gr. geraspte oude Goudse kaas2 eieren1 eetl. bloem2 theel. fijngehakte peterseliepeperzoutnootnumskaatbloembeschuitkruim Roer de kwark, de kaas en 1 ei tot een homogene massa en breng dit op smaak met peper en zout, roer er 1 eetl. bl... bekijk recept »
-45 g boter -190 g poedersuiker -2 eieren -1 el rum -1 el rozenwater -zout -geraspte schil van 1/2 citroen -50 g marsepein -3 el koffieroom -500 g bloem -1 th lepel bakpoeder -bloem om uit te rollen -olie of frituurvet -50 g poedersuiker Voorbereidin... bekijk recept »
250 g boter 250 g suiker 3 eieren geraspte schil van 1 citroen zout 600 g bloem 1:2 pakje bakpoeder bloem om te bestuiven 1 ei om te bestrijken boter om in te vetten De boter in een grote kom romig kloppen. De suiker er bij beetjes doorkloppen en daa... bekijk recept »