1000 recepten met bloem
500 gram tarwebloem10 gram zout1 zakje gedroogde of 20 gram verse gist250 milliliter lauwwarm waterbloem om te bestuivenvershoudoliebroodvorm van 20-25 cm of bakplaat ingevet1. 1.Mengen Doe de bloem in een grote kom en meng eerst het zout en dan de g... bekijk recept »
200 gram zelfrijzende bloem 1/2 liter melk 30 gram kristalsuiker 1 pakje vanillesuiker 4 eieren boter1. Zeef de bloem in een kom en meng met de suiker en de vanillesuiker. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe hierin de eieren en de me... bekijk recept »
-250 gr. Witte bloem voor brood -2 geklutste eieren -1 eetlepel olijfolie Bereidingswijze Strooi de bloem door een zeef op een zuiver en droog werkvlak.Maak een holte in het midden. Doe de eierenolie en eventueel vloeibare smaakstoffen in de holte. M... bekijk recept »
500 gram bloem ,2 theelepels zout ,375 gram roomboter of margarine ijskoud(roomboter is lekkerder als margarine,alleen wel duurder) ,2 en een half dl ijskoud water. Bereidingswijze De bloem en het zout te samen in een kom zeven ,hierin 75 gram boter ... bekijk recept »
- 300 gr geitenkaas - 2 eieren - 1 tl gedroogde tijm - 1 tl gedroogde oregano - wat versgemalen peper - frituurolie - 50 gr bloem - wat honing Hulpmiddelen frituurpan schaaltjes Hulpmiddelen - frituurpan schaaltjes Voorbereiding # verhit de frituu... bekijk recept »
voor ongeveer 20 wafels 500 g bloem, 15 g verse gist, 1 dl water, 125 g basterdsuiker, 4 eieren, 200 g ongezouten boter of vetstof, een snuifje zout.Zeef de bloem, los de gist op in het lauwe water en meng het papje met een kwart van de bloem. Laat h... bekijk recept »
500 gram tarwebloem, 2 afgestreken theelepels zout, 2 deciliter melk, 80 gram roomboter, 1 pakje korrelgist, 80 gram suiker, 2 eieren- Strooi de gist door de gezeefde bloem en roer deze door. Laat de roomboter smelten en voeg deze bij de melk, samen ... bekijk recept »
Voor een bakvorm van 30 cm diameter Nodig : 200 gr gewone fijne bloem 1 pakje bakpoeder 150 gr christalsuiker 4 pakjes vanillesuiker 6 eieren 6 soeplepels melk 90 gr boter 3 peren -eventueel 1 kant en klare deegbodem ( je kan de taart ook maken zonde... bekijk recept »
Voor 4 personen 600 g zeetongfilets, hondstongfilets, pladijsfilets, kabeljauwfilets 25 g bloem enkele eetlepels paneermeel peper, zout peterselie 2 eieren tartaarsaus (zie http://www.jerryke.be/recept?id=862)Snijd de visfilets in de lengte in lange ... bekijk recept »
Voor 500 gr brokkeldeeg: 250 gr bloem 150 gr boter 50 gr suiker 1 ei water Voor 250 gr cakedeeg: 60 gr zelfrijzende bloem 60 gr boter 60 gr griessuiker van Tienen 1 ei Vlaams-Brabantse appelen (of peren) Rabarberconfituur PerzikenconfituurBrokkeldeeg... bekijk recept »