Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Kalfsbraadstuk Met Olijven

1 kalfsbraadstuk van 1,2 Kg 100 g spek, 200 g ontpitte groene olijven, 200 g ontpitte zwarte olijven, 15 CL witte wijn, olijfolie, zoutpepertijm Bereidingswijze Smelt in een braadpan het spek uit en bak hierin het braadstuk aan alle kanten aan. Zout ... bekijk recept »

Vlaams Vispotje

Ingredienten voor gewoon dieet: 5-6 dl visboullion500-600 gram visfilet (gemengde vissoorten bv snoekbaarsforelzalmkabeljauw enz) in stukjes100 gram magere ontbijtspek in reepjes30 gr boter3 preien in ringen gesneden2 el grove mosterd3 dl slagroomtak... bekijk recept »

Traditionele Uiensoep!

50 gr boter 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden 2 tenen knoflook 45 gr bloem 2 liter runder-of kippenbouillon 250 ml droge witte of rode wijn 1 laurierblad 2 takjes tijm zout en peper 12 sneetjes stokbrood 100 gr Gruyerekaasgeraspt Smelt de boter... bekijk recept »

Met Geitenkaas Gevulde Kipfilet Met Honingjus

1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 100 g zachte geitenkaas (chevre de bellay of Bettine blanc)zonder korst 1 bosuitjein ringetjes versgemalen zwarte peper 4 kipfilets 100 g Ardennerham 25 g boter 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 eetlepel vloeibare honin... bekijk recept »

Met Geitenkaas Gevulde Kipfilet Met Honingjus

1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 100 g zachte geitenkaas (chevre de bellay of Bettine blanc)zonder korst 1 bosuitjein ringetjes versgemalen zwarte peper 4 kipfilets 100 g Ardennerham 25 g boter 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 eetlepel vloeibare... bekijk recept »

Originele Franse Uiensoep

50 g boter 750 g uienin dunne ringen 2 tenen knoflookfijngehakt 45 g bloem 2 liter runder of kippenbouillon 250 ml witte wijn 1 laurierblad 2 takjes tijm Zout en peper 12 plakjes oud stokbrood 100 g Gruyeregeraspt Smelt boter in pan met dikke bodem e... bekijk recept »

Gevulde Uiensoep

1 kg. rode of witte uien. 80gr. boter. 3 eetl. olijfolie. 2 eetl. bloem. 1 1/2l. runderbouillon. 1 dl. port. 2dl. droge witte wijn. 2 eetl cognac. 3 laurierbladeren. 1 bosje tijm 1 wortel 8 sneetjes van een klein stokbroodje. 100g. grof geraspte Gruy... bekijk recept »

Klassieke Franse Champignonsoep

500 g gesneden champignons 1.5 l kippenbouillon (zelf getrokken of uit potje ) 2 bosuitjes 2 tl tijm 1 laurierblad bosje peterselie 30g bloem125 ml slagroom2 eierdooierswitte peper braadboter. Optioneel: 50 ml sherry Hulpmiddelen Zware braadpan gard... bekijk recept »

Pompoensoep

1,5 kg oranje pompoen (zonder zaad ca. 1 kg.) 1 grote Spaanse uiin ringen 600 ml lekker gekruide kippenbouillon 1 theel. gedroogdegeplette pepers 1 1/2 theel. zout 1 kaneelstokjegebroken 1 klein bosje tijmplus extra ter garnering 1 laurierblad 100 g ... bekijk recept »

Geitenkaas In Honing-tijmsaus

4 kleine jonge geitenkaasjesolijfolie4 eetlepels honing2 takjes verse tijmwitte peperwatergemengde sla. Bereidingswijze De kaasjes in een koekenpan in de olijfolie verwarmen. Ze moeten tegen het smelten aan zijn maar niet smelten. De kaasjes uit de p... bekijk recept »

Pagina 98 van 100