Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

In de oven gebakken roodbaars met aardappelen

Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel (150 g) 100 g gezouten spek, in blokjes gesneden 1/2 kg vastkokende aardappelen 2 uien 1 teentje look 4 takjes tijm 4 takjes peterselie 2 dl gevogeltebouillon geklaarde boter peper en zoutSchil de aardappele... bekijk recept »

Italiaans huwelijk van linzen en Ninoofse witkap

250 gram groene linzen 250 gram rode linzen 250 gram risotto rijst 2 flesjes Witkap triple 100 gram gerookt spek 250 gram champignons 3 tenen look 3 sjalotten 1 1/2 l vleesbouillon tijm, peper, zout 1/4 l room 1/2 potje gedroogde tomaten ... bekijk recept »

Kalfsschotel met paprika

Voor 4 personen: Kalfsragout: 700 tot 800 g Courgettes: 3 Wortelen met loof: 1 bundel Witte ui: 1 Trostomaten: 4 Tijm: 1 takje Olijfolie: 1 eetlepel Witte wijn: 2 glazen Paprika: 1 afgestreken koffielepel zout, peperVerwijder het vet van de stukjes k... bekijk recept »

Kwartels met Bourgogne

4 kwartels 100 gram boter 4 lapjes bardeerspek 80 gram varkensfilet 80 gram vet spek 4 kippelevers 60 gram champignons 1 eetlepel cognac citroensap zout, peper paneermeel laurier 5 dl bourgondische saus tijmSnij het spek in juliënne, en sauteer het i... bekijk recept »

Lamskoteletjes met een saus van rode wijn en choco

1 sjalotje 2 dl rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 6 takjes tijm 8 lamskoteletjes zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper nootmuskaat 1 eetlepel (olijf)olie 1/2 potje sesamzaad (à 45 g) 1/2 reepje pure chocolade (à 25 g) 50 g roomboterSjal... bekijk recept »

Lapin à la Jean

voor 4 personen: 6 gehalveerde tenen knoflook 1 tam konijn (ca.850 gram, verdeeld in 3 stukken) 2 el olie 3 el tomatenpuree 1 takje gedroogde rozemarijn peper 1 1/2 dl. droge witte wijn 2 el kappertjes 250 gram uien zout 1 laurierblad 1 takje gedro... bekijk recept »

Niertjes op Antwerpse wijze

Voor 2 à 3 personen: 2 kalfsniertjes (ong 0.5 kg), in stukjes gesneden 1 preiwit, versnipperd 3 wortelen, in schijfjes geraspt 1 ajuin, fijngesnipperd 250 gr champignons, gehalveerd 1 sneetje brood 1/2 l bruin abdijbier 1 el mosterd 1/2 el maïszetmee... bekijk recept »

Ragoût van wilde eend

Voor 4 personen: 2 wilde eenden peper en zout 2 plakjes gerookt spek 1 ui 1 wortel 1 wit van selder tijm en laurier 3 dl rode wijn 1 soeplepel azijn 1 teentje knoflook 2 koffielepels Luikse siroop.Maak de billen en de eendenborst los, maak van de kar... bekijk recept »

Roodbaars met schuimige sherrysaus

4 roodbaarsfilets van ca. 150 g1 sinaasappel2,5 dl medium dry sherry2 dl visfond of visbouillon (van tablet)2 takjes tijm2 rode paprika's3 eetlepels olijfoliezout, peper2 eetlepels bloem100 g roomboter125 ml slagroom- Boen de sinaasappel schoon en sn... bekijk recept »

Roodbaars met schuimige sherrysaus

Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets (à 150 gram) 1 sinaasappel 2½ dl medium dry sherry 2 dl visfond of visbouillon (van tablet) 2 takjes tijm 2 rode paprika’s 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels bloem 100 gram roomboter 125 ml slagroom zout en peperBoen... bekijk recept »

Pagina 96 van 100