Recepten met selderij

1000 recepten met selderij

Selderij

Selderij Vrij bitter van smaak.

Carpaccio Médaille d'or

150 g biefstuk 1 teentje knoflook 1 eetlepel citroensap 0.25 cl wijnazijn (wit) 1 cl olijfolie (extra vierge) 1 stengel bleekselderij 30 g Parmezaanse kaas peper zoutHet vlees in aluminiumfolie wikkelen en in het diepvriesvak leggen tot het ... bekijk recept »

Kalfslapjes met dragon

800 g kalfslapjes - 1 glas droge wittewijn - 25 el kalfsfond - 10 cl room - 1 witte selderij - het sap van een halve citroen - een klontje boter - 3 eetlepels fijngesneden dragon (vers of diepvries) - peper en zoutvoor 4 personen, klaar in 30 minute... bekijk recept »

Posteleinsoep

250 gram postelein (of meer, naar eigen voorkeur) 250 gram aardappelen 1 prei 1 bos verse selder groentenbouillon laurier boter peper & zoutBereiding: Snij de prei in ringen en was ze onder stromend water. Goed laten uitlekken. Doe de boter in e... bekijk recept »

Preisoep met wortelen en kikkererwten

Voor 4 personen: 40 gram kikkererwten 6 preien 1/2 bleekselderij 3 wortelen 2 tomaten 1 blokje runderbouillon 1 takje rozemarijn zout peperLaat de kikkererwten een nacht weken in water. Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon onder stromend w... bekijk recept »

Konijn met tomaat en artisjokkenhartjes

Konijnenbouten. Beetje boter, 4 chilipepers (kleine gedroogde), 1 flinke ui in grove stukken, een teentje knoflook gesnipperd, 3 flinke rijpe tomaten in stukjes gesneden, een flinke handvol verse kruiden;tijm,rozemarijn, peterselie, selderij fijngeha... bekijk recept »

Konijn met Leffe

1 flesje Leffe brune dubbel ( 30 cl, bier)1 1/2 deciliter vleesbouillon (of water en een bouillonblokje)1 ui (circa 100 gram)1 teen knoflook1 bosje peterselie ( 25 gram)1 bosje bladselderij ( 25 gram)1 takje verse rozemarijn ( 10 centimeter) of volle... bekijk recept »

Kippensoep

8 drumsticks (kippenonderbouten) 20 dl water 1 kruidentuiltje 2 uien 2 wortelen 2 stengels bleekselderij 2 preiwitten 2 sjalotten 2 aardappelen (Bintje) 1.5 dl room peper zoutBereiding: Het water aan de kook brengen met de onderbouten (drumsticks) e... bekijk recept »

Geurige Bouillabaisse Met Saffraan

900 gr. gemengde vis en schaaldieren(zeeduivel,zeewolf,steurgarnalen en krab),enkele draadjes saffraan2-3 uien in ringen gesneden,fijngesneden stengel bleekselderij,225 gr. ontvelde en in plakjes gesneden tomaten2 teentjes knoflook1 blaadje laurier,1... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 kilogram verschillende soorten verse vis1 kilo mosselen2 1/2 liter water12 gram zoutselderij,peterselieprei1 laurierblad en venkelgroen6 peperkorrels1/2 sinaasappelschil dun afgeschildmespunt saffraan1 dl droge witte wijn1 flinke prei1 kleine winte... bekijk recept »

Heldere bouillon jardiniere

1 lt runderbouillon op smaak gebracht 200 gr gemengde groenten zoals sperzieboontjes, wortel, champignons, selderij, peterselie, doperwtjes, roosjes bloemkool etc. 200 gr gekruid gehakt croutons[/list]Terwijl u de bouillon aan de kook brengt snijd... bekijk recept »

Pagina 96 van 100