1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.100 gram chorizoin plakken van 1 cm dik 1 eetl. olie 1 ui 3/4 dl kippenbouillonuit een pot of van tabletten 2 dl kookroom 2-3 eetl. mosterd zout en versgemalen peper 2 bosuitjes Stap 1 Snijd de chorizo in blokjes, bak ze in de hete olie in de... bekijk recept »
2 grote uien 125 gram winterwortel 1 grote prei 30 gram boter 30 gram bloem 7 dl kippenbouillon 50 gram bacon klein bekertje slagroom 2 eetlepels grove pittige mosterd 1 theelepel suiker peper en zout naar smaak *Doe 20 gram boter in de pan en fruit... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 6 kleine uitjes fijngesneden 2 teentjes knoflook gehalveerd 5 tomaten ontveldin stukjes 2 bloemkolen in roosjes 2 theelepels zout 1 snufje witte peper versgemalen 1/2 theelepel saffraan 4 grote aardappelen geschildin pla... bekijk recept »
Grote stoofperen,zonder klokhuis en schil 1/2 vanilleboon,opengerist 20 draadjes saffraan 8 afgestreken el rietsuiker 1/2 fles witte zwit.of ital.wijn naar keus water om dit geheel wat onder te zetten en voor de afwerking 4el mascarpone geraspte gruy... bekijk recept »
2 eetlepels ollijfolie extra virgine 1 flinke ui,gesnipperd 2 flinke wortels,gesnipperd 1 prei alleen het witte gedeelte,in ringen flinke snuf zeezout 5 tenen knoflook gesnipperd 1 kilo mosselen 1 fles droge witte wijn 21/2 pond roma tomaten sap van ... bekijk recept »
6 dl kippebouillon. flinke snuf saffraandraadjes. 50 gr boter. 1 ui fijngesneden 1 teentje knoflook geperst. 1 kaneelstokje. 6 groene kardemonpeulen. 1 laurierblad. 50 gr rozijnen. 8 gekookte eieren. Doe de nog warme kippenbouillon in een maatkan en ... bekijk recept »
3 kg mosselen 2 dl droge witte wijn 1 ui 350 g tagliatelle 25 g roomboter 2 teentjes knoflook 3 dl room 1 eierdooier peper en zout 2 eetlepels fijngehakte peterselie Laat het kookvocht inkoken tot de helft en zeef het. Kook de tagliatelle al... bekijk recept »
500 gr Basmati-rijst 100 gr olie 1 middelgrote uit 1 teentje knoflook 2 tl kurkuma/kunjit/geelwortel 1 tl saffraangeweekt in kopje kokend water 2 el citroensap 1 el zout 1. Ui schillen en in groffe stukken snijden. 2. Olie in de pan verhitten en de u... bekijk recept »
500gr.kipfilet in blokjesmarinade:2dl Griekse of Turkse yoghurt,sap van een halve citroen,een kwart tl. kaneel.Een halve tl.saffraandraadjes,1ltr.kippenbouillon,15gr.boter,2-3 el. olie,500gr.basmatirijst,3-4 kardamompitten gekneusd,geraspte schil en ... bekijk recept »
- 24 kipborrelsticks - 2 grote uienin halve ringen gesneden - olijfolie - 2 tenen knoflookuitgeperst - 1 eetlepel kerrie - 5 dl droge witte wijn - 1 blokje kippebouillon - potje groene olijven zonder pit (75gr) - 10 gedroogde abrikozenin vieren gesne... bekijk recept »