1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.800 gram lamsvlees van de schouder. 3 uien 3 teentjes knoflook 4 tomaten 4 eetlepels arachideolie 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 dopje saffraanpoeder 1 zakje saffraandraadjes 1 eetlepel tomatenpuree zout en peper Bereidingswijze Het vlees in gelijk... bekijk recept »
? 1 kg in stukken gesneden lamsschouder ? 4 tomaten ? 2 teentjes knoflook ? 100 gram uien ? 4 gekonfijte citroenen ? ? theelepel gemberpoeder ? ? theelepel kaneelpoeder ? 1 plukje saffraan ? 400 gram peultjes (verwijder de steeltjes) ? 400 g... bekijk recept »
1 kg in stukken gesneden lamsschouder 4 tomaten 2 teentjes knoflook 100 gram uien 4 gekonfijte citroenen ? theelepel gemberpoeder ? theelepel kaneelpoeder 1 plukje saffraan 400 gram peultjes (verwijder de steeltjes) 400 gram gedopte tuinbonen (eventu... bekijk recept »
1 kg mosselen 2 uien 4 wortelen 2 stengels bleekselderij 2 preiwitten 10 dl visfumet 2 dl wijn (wit/droog) 1.25 dl room 75 g boter (bakboter) 35 g bloem (tarwebloem) 20 g kervel 2 potjes saffraanpoeder peper zout De groenten bestrooien met bloem, bev... bekijk recept »
20 garnalenmooi maatje maar niet te groot. 2 tenen knoflook 40 gr. roomboter 1/2 theel. saffraanpoeder tijm 3 eetl. witte wijn en 3 eetl. niet te koud water 2 eierdooiers 1/8 l. creme fraiche zout en versgemalen zwarte peper bieslook (of kervel) De ... bekijk recept »
1 ui, 1 teentje knoflook, 800 gr. kalfslapjes, peper, 1 venkelknol, 1 sinaasappel, 2 eetlepels olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 1 vleesbouillontablet, 1 envelopje saffraan, 1 zakje garneeramandelen baukje, 4 takjes munt, zout. In stoofpan olie verh... bekijk recept »
? 500 g gehakt ? 1 grote vleestomaat ? snufje peper ? 2 eetlepels citroensap ? 4 teentjes knoflook ? 8 eetlepels zonnebloem olie ? 1/2 groene paprika ? 4 eetlepels muntblaadjes (fijngehakt) ? 4 draadjes saffraan ? 5 eetlepels maiskorrels ? 1 ui ? snu... bekijk recept »
1 kg verse mosselen.2 dl droge witte wijn.2 eetlepels olijfolie.1 uifijngesneden.1 rode peper,zaadjes verwijderdin dunne ringen.2 wortelsin kleine blokjes.2 venkelknollenin kleine blokjes.6 tomatenontveld en in kleine blokjes.1 teentje knoflookfijnge... bekijk recept »
-4 el mayonaise van beste kwaliteit,liefst verse -1 1/2 el warm water -1/2 teen knoflook,geperst -24 draadjes saffraan -zeezout -witte peper uit molen Meng ingredienten tot een lopende saus die goed op smaak is gebracht,en de typische fel goudgele kl... bekijk recept »
6 eetl olijfolie 6 oude harde boterhammen 6 grote knoflooktenen 2? dl droge witte wijn 1 l kippenbouillon 3 theel saffraan stukje Manchego kaas 2 eetl fijngeknipte bieslook peper en zout. Verwarm 4 eetl olijfolie en snijd onderwijl 4 boterhammen klei... bekijk recept »