1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.1 ui 50 g krenten 200 g kipfilet zout (versgemalen) peper 2 eetlepels boter of margarine 1 zakje pijnboompitten (65 g) 1½ kippenbouillontablet 250 g langkorrelrijst 1 zakje saffraan ½ theelepel piment1. Ui pellen en... bekijk recept »
2 zoete uien 2 teentjes knoflook 200 ml olijfolie 1 grote rijpe tomaat 1 courgette 4 meiknollen 4 grote gele Marokkaanse aardappels of zoete aardappels 200 ml water 1 el kaneel 1 g saffraan boter ... bekijk recept »
1,2 kg côte à l'os 300 g kleine trostomaatjes 4 lange Spaanse paprika's 1 rode peper 2 rode uien 1 citroen 2 teentjes knoflook 1 bussel koriander 1 bussel platte peterselie 1 koffielepel gemalen korianderzaad 1 mespunt saffraan 3 eetlepels olijfolie... bekijk recept »
2 kg panklare mosselen 100 ml droge witte wijn 1 envelopje saffraan 1 pot visfond (380 ml) 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (fijngehakt) 3 stengels bleekselderij (in stukjes) 1 theelepel gedroogde tijm 250 ml sl... bekijk recept »
2 kg kokkels 250 g krielaardappels 15 draadjes saffraan 1 fles (Texels) witbier 10 bospeentjes 1 venkel 1 kleine prei 2 stengels bleekselderij 4 teentjes knoflook 100 ml plantaardige olie 200 ml droge witte wijn 1 handvol apenhaar of ander zeewier ... bekijk recept »
100 g zeewiertagliatelle (zak, Seamore) 4 el olijfolie 400 g Italiaanse roerbakgroente venkel-asperge 3 el witte vermout (fles 750 ml, Martini) 200 ml slagroom 0.05 g saffraan (zakje) 350 g zalm (schaal ca. 175 g, AH B... bekijk recept »
450 g lamsbout zonder bot 4 sjalotten 4 teentjes knoflook olijfolie 1 el kaneelpoeder 0.05 g saffraan 1 bosje koriander 2 rijpe vleestomaten 4 el gele rozijnen 200 ml water 1 Marokkaans brood Lams... bekijk recept »
500 g pompoen 1 envelopje saffraan 1 ui (gesnipperd) 3 teentjes knoflook (geperst) 2 eetlepels olijfolie 1 gedroogd chilipepertje (verkruimeld) 1 stukken kaneel 1 eetlepel rozijnen 300 g basmatirijst 750 ml groentebou... bekijk recept »
olijfolie, om te bakken venkelzaad 1 kaneelstokje 1 kleine rode ui ½ Spaanse peper 12 olijven, zonder pit 4 tomaten 1 kleine ingemaakte citroen (Turkse/Marokkaanse winkel) 1 volle tl ras-el-hanout (specerijenmengsel) saffraan 4 takjes vers... bekijk recept »
4 zeetongfilets (elk 120 g)saffraandraadjes1 onbehandelde citroen (sap en schil van)2 ui3 el boter200 ml droge, witte wijn2 el zure roomzeezoutrucola (verse)300 g risottorijst100 ml droge, witte wijn800 ml groentebouillon1 el olijfolie50 g geraspte p... bekijk recept »