1000 recepten met peterselie
Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.1 bosje platte peterselie 1 bosje peterselie 1 bosje koriander 1 bosje verse munt 3 limoenen 4 tomaten 1 courgette 200 g couscous (middelgrof) 4 el cassonade (basterdsuiker) 150 ml donkere rum 3 el zachte mosterd 4 kipfilets 4 tortillawraps... bekijk recept »
1 kg rosbief 50 gr solo, bakken en braden 12 witte asperges 2 eierdooiers 1 kl citroensap 125 gr hoeveboter peterselie peper&zout (pezo)1. De solo verhitten in een kookpot met dikke bodem, het vlees kruiden met pezo en rondom mooi bruin aankorsten. 2... bekijk recept »
400 g rundvlees voor tartaar 150 g ganzenlever (of eendenlever) 40 g zwarte truffel(s) uit een bokaal (voor het sap) 2 el goede balsamicoazijn enkele druppels xérèsazijn 2 el goede olijfolie extra vierge 1 sjalot 4 takjes platte peterselie gepluk... bekijk recept »
1 middelgrote ui 3 eetlepels ongezouten geroosterde amandelen 150 g half gedroogde abrikozen 1 klein bosje (15 g) peterselie 4 eetlepels suiker 2 eeetlepels rode wijnazijn 1 theelepel kerriepoeder 0.5 Knorr Bouillonketeltje Groenten 12 casino b... bekijk recept »
papillot: 1 ui, 4 wortelen, 1 pijpajuin, 1 kleine witte selder, 4 jonge preitjes, 1 bosje peterselie, 1 theelepel tijm, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels olijfolie, 700g krielaardappelen, 1 theelepel groef zeezout, aluminiumfolie vlees: varkenshaasje... bekijk recept »
2 plakjes citroen 150 gr witvisfilets(koolvis, tilapia, zeewolf, kabeljauw) 200 ml melk 100 gr hollandse garnalen, gepeld 2 eetl peterselie, vers en fijngehakt 30 gr boter 30 gr bloem 100 ml slagroom 0 zout en versgemalen peper 3 eetl paneermee... bekijk recept »
300 gr zalmhaasje 300 gr kabeljauwhaasje 6 wortelen 2 venkelknollen 1 limoen (sap) 500 gr krielaardappelen 2 dl room 1 dl droge witte wijn 3 el pastis 2 el olijolie platte peterselie peper&zout1. Besprenkel de vis met het limoensap. Was de kriel... bekijk recept »
4 gekuiste forellen 1 ui in fijne julienne 1 wit van prei in fijne julienne 1 wortel in fijne julienne 4 takjes platte peterselie droge witte wijn hoeve boter peper&zeezout uit de molen (pezo) 4 stukken aluminiumfolie (ongeveer 30 bij 20 centimeter)1... bekijk recept »
150 g gerookte zalm in fijne plakjes gesneden 450 g verse zalmfilet 500 g boterraapjes 1 afgestreken el kerriepoeder 1 citroen 40 g Solo 1/2 bussel platte peterselie peper van de molen zeezout1. Ontdoe de zalmfilets van alle graten en hak deze zo fij... bekijk recept »
8 knorhaanfilets (=rode poon = roodbaars) van 60 gr./stuk boter 1 eetlepel gehakte sjalot 2 dl rode wijn 1/2 dl rode porto 1 teentje look 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte dragon 4 peterselie bloemp... bekijk recept »