1000 recepten met nootmuskaat
1 kg aardappelen (iets kruimig) 1 spitskool 30 g boter 1 ui (gesnipperd) 150 ml halfvolle melk 1 tl nootmuskaat 1 slagersleverworst ((300 g), in blokjes van 1 cm)1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ee... bekijk recept »
1 teen knoflook 400 ml droge witte wijn ½ el citroensap 300 g geraspte gruyère 300 g geraspte emmentaler 3 el maizena 4 el kirsch (slijter) 1 mespunt nootmuskaat1. Halveer de knoflook en wrijf hiermee de fonduepan aan de binne... bekijk recept »
300 g schelpjespasta 15 g verse basilicum 250 g ricotta (verse kaas) 2 el olijfolie 1 tl nootmuskaat 500 g cherrytomaten aan de tak1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de basilicum fijn. Schep de ricotta om ... bekijk recept »
2,5 cl caramel Monin 2,5 cl chocolat Monin 3 cl Cognac Gautier VSOP geraspte nootmuskaat (garnituur) 5 cl volle melk1. Doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde Boston shaker. 2. Shake krachtig en zeef in een martini glas. 3. Garneer met geraspte ... bekijk recept »
50 g gewelde abrikozen zonder pit (zak 500 g) 6 sneetjes witbrood 50 g boter (op kamertemperatuur) 6 el abrikozenjam 50 g rozijnen 3 eieren 125 ml slagroom 125 ml melk 2 zakjes vanillesuiker 2 el suiker ½ tl nootmus... bekijk recept »
2 zakken spruitjes (geschoond (a 350 g)) 1 teen knoflook (geperst) 125 ml kookroom 150 g gruyère (kaas) (geraspt) zwarte peper (versgemalen) nootmuskaat1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruiten in ruim water in... bekijk recept »
2 sneetjes oud witbrood 4 eetlepels melk 500 g half-om-halfgehakt 1 ei (versgeraspte) nootmuskaat versgemalen zwarte peper 2 eetlepels bloem 50 g boter1. Korstjes van brood snijden, op bord leggen en melk erover sprenkelen. Gehakt in ko... bekijk recept »
½ rode ui 175 gerookte makreel 2 tl mierikswortel (potje 140 g) 63 g crème fraîche (bekertje à 125 g) 1 mespunt nootmuskaat 1 el citroensap 8 sneetjes volkorenbrood 20 g rucola (zak 75 g)1. Snijd de ui in dunne ringe... bekijk recept »
1½ kg witte asperges 4 eieren (M) 1 zakje verse peterselie (30 g) zout theelepel suiker (1/2 à 1) 1 stukje foelie 250 g boter nootmuskaat (versgemalen) zwarte peper1. Van onderste deel van asperges ca. 2 cm afsnijden. A... bekijk recept »
1 ui 3 teentjes knoflook 2 cm gemberwortel 2 el olie 3 kruidnagels ½ kaneelstokje nootmuskaat 250 g snelkookrijst zout1. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en raspen. In pan olie verhitten en ui en knoflook c... bekijk recept »