1000 recepten met nootmuskaat
250 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 250 g donkerbruine basterdsuiker 1 theelepel gemalen kaneel 1 theelepel gemalen kruidnagel 1 theelepel nootmuskaat (gemalen) 225 ml melk 100 g gedroogde abrikozen (in stukjes) 1 zakje o... bekijk recept »
1 sjalotje 2 dl rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 6 takjes tijm 8 lamskoteletjes zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper nootmuskaat 1 eetlepel (olijf)olie ½ potje sesamzaad (à 45 g) ½ reepje pure chocolade&nb... bekijk recept »
50 g boter 50 g suiker 1 ei 50 g zelfrijzend bakmeel 1 mespunt nootmuskaat (versgeraspt) 10 g hazelnoten 1 theelepel zoete sherry (bijv. Pedro Ximenez slijter) 50 g poedersuiker 1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met ee... bekijk recept »
500 g kruimige aardappelen 2 el olijfolie extra vierge 125 ml crème fraîche 250 g gekookte wijnzuurkool (pak) 1 tl nootmuskaat1. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook in ca. 15 min. gaar. Giet af, stamp fijn en roer met de olie e... bekijk recept »
1½ kg kruimige aardappels zout 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes) (250 g) ½ zakje verse bieslook (à 25 g) 2 zakken veldsla (à 75 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) (versgemalen) peper nootmuskaat 1 ba... bekijk recept »
1 kg aardappels 50 g boter 600 g prei (in ringen) 2 theelepels kerriepoeder 150 ml melk 100 g hamreepjes (duobakje a 200 g) nootmuskaat1. Aardappels schillen, wassen en in weinig water met zout afgedekt in ca. 20 min. gaarkoken.... bekijk recept »
300 g tagliatelle 350 g bloemkool 125 ml slagroom 100 g Parmigiano Reggiano flakes (bakje) ½ tl nootmuskaat1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7... bekijk recept »
2 eieren 4 struikjes witlof ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 2 eetlepels boter nootmuskaat 1 theelepel poedersuiker1. Eieren in 8 min. hard koken. Witlof wassen, onderkant en bittere, harde kern wegsnijden. Witlof in lengte halve... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 1 ei 100 g boter 1 mespunt nootmuskaat1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar en giet af, maar vang een kopje kookvocht op. 2. Verwarm ondertussen de oven voor ... bekijk recept »
1 kg vastkokende aardappel 2 eieren 1 teen knoflook 150 ml volle melk 125 ml slagroom 1 mespunt nootmuskaat 100 g Zwitserse gruyère (kaas)1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en schaaf ze in de keukenmachine in fli... bekijk recept »