1000 recepten met nootmuskaat
1 kilo koolrabi zout boter nootmuskaat. Voorbereiding Schil de koolrabi dikverwijder de houtige delen en snijd ze in repenzolas u dat met de koolraap doet. Zet de koolrabi op met een bodempje water2 eetlepels boter en wat zout. Bereidingswijze In ... bekijk recept »
225 gr kruisbessen (vers of dievries)2 el water50 gr suiker25 gr botersnufje nootmuskaat Hulpmiddelen (nylon) zeef Hulpmiddelen - (nylon) zeef Voorbereiding Was de kruisbessen. Bereidingswijze Zet de kruisbessen op met de 2 el water en laat het sudd... bekijk recept »
Vleesresten (van kipkalkoenhaasrollade of wat dan ook) Groenten (koolboontjesworteltjesdoperwtenbloemkool nou ja alles eigenlijk) 1 Gesnipperd uitje Zout Suiker Ketjap Kruidnagels (3) Gember (vers of poeder) Nootmuskaat Laos Ei Margarine Aardappels (... bekijk recept »
Roomboter (ca.50 gr.)bloemknoflook ( half bolletje)kippenbouillon (ca 1,5 l.saffraan (paar sliertjes)marjolein (naar smaak,nootmuskaat en een goeie scheut sherry. Bereidingswijze Smelt de roomboter zachtjes in de pan en pers er de tenen knoflook in. ... bekijk recept »
2 pijpjes kaneel2 eetl. korianderzaad2 theel. pimentbessen2 theel. hele kruidnagels1 1/2 eetl. gemberpoeder1 theel. versgeraspte nootmuskaat. Hulpmiddelen Keukenmachinegesteriliseerde pot Hulpmiddelen - Keukenmachinegesteriliseerde pot Bereidingswij... bekijk recept »
4 tenen knoflook geperst 50 gr. roomboter (kamertemperatuur ) 8 grote aardappelen geschild in dunne plakken 1 1/2 theelepel nootmuskaat 8 plakjes katenspek in snippertjes snijden (of zeeuwsspek) 200 gr. geraspte belegen kaas 2 theelepels provenciale ... bekijk recept »
600 g gare aardappelen 2 eieren 40 boter peper en zout nootmuskaat 25 g ontzuurde tomatenpuree Hulpmiddelen Spuitzakpureeknijper of een zeef Hulpmiddelen - Spuitzakpureeknijper of een zeef Bereidingswijze Gekooktuitgelektedrooggestoomde aardappelen... bekijk recept »
200 gr. geraspte oude kaas1 kg gekookte en geschilde aardappels1 teentje knoflookboterkruidenzoutnootmuskaat2 bekertjes Bulgaarse yoghurt1 thl mosterdzout en peper. Verwarm de oven voor op 220 graden. Wrijf een ovenschaal in met het doorgesneden teen... bekijk recept »
Voor de vlees-spinaziesaus: 1 grote ui2 tenen knoflook400 gr gehakt400 gr diepvriesspinazie1 dl melkolijfoliepeperzoutnootmuskaat voor de kaassaus: dikke klont margarinebloem200 gr gemalen kaas (gruyereemmental)3/4 l melknootmuskaat De ui en teentjes... bekijk recept »
Voor de saus: 1 ui2 teentjes knoflook1 gepelde tomaatmosterdgembernatcitroenazijntomatenpuree0,5 bouillonblokjesambal brandalzoete ketjap (kakitiga)nootmuskaat en zout naar smaak. Baslag: meellmaizenawater en zout magere varkensvleeszoute ketjaparoma... bekijk recept »