1000 recepten met nootmuskaat
250 g Hollandse garnalen (ongepeld) peper en zout nootmuskaat 1 spitskool klontje boter 100 g pijnboompitjes Voor de bisque: 1 kg garnaalkoppen 1 selderij 200 g wortel 200 g ui 1 scheut cognac 2 dl witte wijn 3 el tomatenpuree Voor de espuma: 300... bekijk recept »
250 g gemengde paddestoelen 1 el olijfolie 1 flesje Maggi Basis voor Champignoncremesoup 1 pakje Maggi soepenbinder 100 g minilamsgehaktballetjes versgemalen peper zout nootmuskaat 2 el fijngesneden peterselie Bereidingswijze Snijd de paddestoelen kl... bekijk recept »
500 gr gare gierst 300 gr boerenkool 3 dl water of 2 1/2 dl water en 1/2 dl bouillon 1 theel zout 40 gr margarine nootmuskaat,peper Bereidingswijze Maak de boerenkool schoon en snijd hem fijn.Breng het water met het zout aan de kooken kook dit ongeve... bekijk recept »
300 gr gare gierst 150 gr uien 600 gr wortelen 3 dl water of 2 1/2 dl water en 1/2 dl bouillon 1 theel zout 40 gr margarine nootmuskaat,peper Bereidingswijze Pel en snipper de uien.Schrap de wortelen en snijd deze in stukjes.Breng het water met het ... bekijk recept »
1 kilo koolrabi zout boter nootmuskaat. Voorbereiding Schil de koolrabi dikverwijder de houtige delen en snijd ze in repenzolas u dat met de koolraap doet. Zet de koolrabi op met een bodempje water2 eetlepels boter en wat zout. Bereidingswijze In ... bekijk recept »
225 gr kruisbessen (vers of dievries)2 el water50 gr suiker25 gr botersnufje nootmuskaat Hulpmiddelen (nylon) zeef Hulpmiddelen - (nylon) zeef Voorbereiding Was de kruisbessen. Bereidingswijze Zet de kruisbessen op met de 2 el water en laat het sudd... bekijk recept »
Vleesresten (van kipkalkoenhaasrollade of wat dan ook) Groenten (koolboontjesworteltjesdoperwtenbloemkool nou ja alles eigenlijk) 1 Gesnipperd uitje Zout Suiker Ketjap Kruidnagels (3) Gember (vers of poeder) Nootmuskaat Laos Ei Margarine Aardappels (... bekijk recept »
-750 g prei -1 ui -30 g boter -1/8 l warme vleesbouillon -1 glas droge witte wijn -zout en vers gemalen witte peper -geraspte nootmuskaat -500 g aardappelen -2 rookworsten van elk 300 g -1 eetlepel bloem (15 g) -4 eetlepels room -verhit de boter en d... bekijk recept »
Roomboter (ca.50 gr.)bloemknoflook ( half bolletje)kippenbouillon (ca 1,5 l.saffraan (paar sliertjes)marjolein (naar smaak,nootmuskaat en een goeie scheut sherry. Bereidingswijze Smelt de roomboter zachtjes in de pan en pers er de tenen knoflook in. ... bekijk recept »
4 tenen knoflook geperst 50 gr. roomboter (kamertemperatuur ) 8 grote aardappelen geschild in dunne plakken 1 1/2 theelepel nootmuskaat 8 plakjes katenspek in snippertjes snijden (of zeeuwsspek) 200 gr. geraspte belegen kaas 2 theelepels provenciale ... bekijk recept »