1000 recepten met laurierblad
Voor 4 personen: 1 Konijnenbout per persoon 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel boter 1 gesnipperde ui 2 in schijfjes gesneden worteltjes 2 glazen rode wijn 1 takje tijm 1 laurierblad 50 gram ontpitte zwarte olijven Peper en zout 2 eetlepels pastis Flin... bekijk recept »
4 konijnfilets 4 plakjes spek 4 laurierblaadjes rozemarijn, tijm, peper, zout aluminiumfolie 1 glas cognac (2 mag ook 1 voor de chefkok dan) 4 el rozijnen 1 el boterDe filets laten weken in de cognac de rozijnen eventueel ook. Daarna ze in een plakje... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 achterbouten van tam konijn olijfolie 2 gedroogde pepertjes olijfolie 1 flinke ui, 2 tenen knoflook in fijne snippers gehakt een halve winterwortel in kleine stukjes 50 gram gedroogde tomaatjes 1 glas witte wijn, zelfde hoeveelheid... bekijk recept »
1 Kg uitgebeend kip vlees van de dij of borst ui, takje selder, laurierblad, ritsje thym, 1 kruidnagel muskaat noot,zout en peper en 1 soeplepel kirch(facultief) gelatineMen kookt het kippen vlees zeer zachtjes tot het gaar is met de ui, selder, thym... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 2 teentjes knoflook witte wijn 1 laurierblad 1 prei 1 el tomatenpuree 1 ui 1 el peterselie een paar takjes selderij peper en zoutDe knoflookteentjes, prei, ui en peterselie fijnsnijden. Schenk dan een bodempje witte ... bekijk recept »
500 gr varkensgehakt 500 gr rundergehakt 250 gr varkenslevergemalen 1 theelepel zout 1 theelepel grofgemalen peperkorrels mespunt nootmuskaat mespunt gemalen kruidnagel 2 eetlepels gepeldezeer fijn gehakte amandelen 1 dl koffieroom 1 eetlepel honing ... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 kippenbouten 2 sjalotten 200 gram grotchampignons 4 tomaten 1 laurierblad 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 1 theelepel gedroogde dragon, 1 takje tijm 1 glas droge witte wijn 4 eetlepels olijfolie wat fijngehakte peterseli... bekijk recept »
4 Personen: per persoon 385 kcal 10 eetlepels olie(olijf) 6 teentjes knoflook 4 eierdooiers 2.5 theelepel salie 2 kruidnagels 1 laurierblaadje 1 eetlepel peterselie(vers) Tijm SaffraanHak het knoflook fijn en voeg bij 1 liter water. Voeg ook zout, ti... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 wortelen 1 ui 2 eetlepels olijfolie 500 g gehakt 1/2 l blik gepelde tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 2,5 dl groentebouillon 1 eetlepel basilicum 1 koffielepel oregano 1 laurierblad peper zoutWas en schraap de wortelen, snijd in ... bekijk recept »
4 kabeljauwmoten (van 250 à 300 g) 4 uien 0.5 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen 100 g boter (roomboter) 1 dl wijn (wit/droog) peper zeezoutDe ui in ringen snijden. De bodem van een met boter ingesmeerde vuurva... bekijk recept »