Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Konijn met zwarte olijven en pastis

Voor 4 personen: 1 Konijnenbout per persoon 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel boter 1 gesnipperde ui 2 in schijfjes gesneden worteltjes 2 glazen rode wijn 1 takje tijm 1 laurierblad 50 gram ontpitte zwarte olijven Peper en zout 2 eetlepels pastis Flin... bekijk recept »

konijnfilets in een jasje

4 konijnfilets 4 plakjes spek 4 laurierblaadjes rozemarijn, tijm, peper, zout aluminiumfolie 1 glas cognac (2 mag ook 1 voor de chefkok dan) 4 el rozijnen 1 el boterDe filets laten weken in de cognac de rozijnen eventueel ook. Daarna ze in een plakje... bekijk recept »

Konijn met kappertjes en tomaat

Voor 2 personen: 2 achterbouten van tam konijn olijfolie 2 gedroogde pepertjes olijfolie 1 flinke ui, 2 tenen knoflook in fijne snippers gehakt een halve winterwortel in kleine stukjes 50 gram gedroogde tomaatjes 1 glas witte wijn, zelfde hoeveelheid... bekijk recept »

Kipkap van kip

1 Kg uitgebeend kip vlees van de dij of borst ui, takje selder, laurierblad, ritsje thym, 1 kruidnagel muskaat noot,zout en peper en 1 soeplepel kirch(facultief) gelatineMen kookt het kippen vlees zeer zachtjes tot het gaar is met de ui, selder, thym... bekijk recept »

Mosselen met knoflook

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 2 teentjes knoflook witte wijn 1 laurierblad 1 prei 1 el tomatenpuree 1 ui 1 el peterselie een paar takjes selderij peper en zoutDe knoflookteentjes, prei, ui en peterselie fijnsnijden. Schenk dan een bodempje witte ... bekijk recept »

Provencaalse Pate

500 gr varkensgehakt 500 gr rundergehakt 250 gr varkenslevergemalen 1 theelepel zout 1 theelepel grofgemalen peperkorrels mespunt nootmuskaat mespunt gemalen kruidnagel 2 eetlepels gepeldezeer fijn gehakte amandelen 1 dl koffieroom 1 eetlepel honing ... bekijk recept »

Kip op jagerswijze

voor 4 personen: 4 kippenbouten 2 sjalotten 200 gram grotchampignons 4 tomaten 1 laurierblad 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 1 theelepel gedroogde dragon, 1 takje tijm 1 glas droge witte wijn 4 eetlepels olijfolie wat fijngehakte peterseli... bekijk recept »

Italiaanse knoflooksoep

4 Personen: per persoon 385 kcal 10 eetlepels olie(olijf) 6 teentjes knoflook 4 eierdooiers 2.5 theelepel salie 2 kruidnagels 1 laurierblaadje 1 eetlepel peterselie(vers) Tijm SaffraanHak het knoflook fijn en voeg bij 1 liter water. Voeg ook zout, ti... bekijk recept »

jerryke's Italiaanse bolognaisesaus

Voor 4 personen: 2 wortelen 1 ui 2 eetlepels olijfolie 500 g gehakt 1/2 l blik gepelde tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 2,5 dl groentebouillon 1 eetlepel basilicum 1 koffielepel oregano 1 laurierblad peper zoutWas en schraap de wortelen, snijd in ... bekijk recept »

Kabeljauw op Vlaamse wijze

4 kabeljauwmoten (van 250 à 300 g) 4 uien 0.5 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen 100 g boter (roomboter) 1 dl wijn (wit/droog) peper zeezoutDe ui in ringen snijden. De bodem van een met boter ingesmeerde vuurva... bekijk recept »

Pagina 96 van 100