1000 recepten met laurierblad
200 g tutti frutti appelsap en 2 kruidnagels 1 ui 500 g varkensfricandeau versgemalen peper 1 takje verse tijm 1 laurierblad 1 eetl. cognac 3 eetl. plantaardige olie 40 g boter 2 eetl. bloem 3 dl donker bier 2 plakken ontbijtkoek zout Verhit de bote... bekijk recept »
850 ml kastanjes uit blik 1 venkelknolletje 1 ui 50 gr boter 1/2 l runder- of kippenbouillon 1 laurierblad gemalen pepernootmuskaat 200 ml slagroom 50 gr geraspte emmenthaler Het venkelknolletje schoonmaken, wassen (het groene loof bewaren) en samen ... bekijk recept »
Voor 8 personen: 1 1/2 kg lans- of schapenbout 500 gram doorregen rundvlees 1 1/2 liter vleesbouillon 1 1/2 liter donker bier 1 kleine kool 3 wortels 3 preistengels 2 knolraapjes 8 aardappelen halve selderijknol 50 gram reuzel 2 uien 2 teentjes knofl... bekijk recept »
2 hazebouten van 200gr 1 zakje gemengd gedroogd fruit in stukjes (tutti frutti) van 250 gr 1 potje wildfond van 380 ml 1 bekertje creme fraiche van 125 ml 25 gr boter 50 gr bruine suiker verse kruiden : tijm, rozemarijn, peper Voor 1 liter marinade :... bekijk recept »
Voor 4 personen 500 gram hertenvlees 50 gram boter 2 uien 250 gram champions peper uit de molen en zout een beetje paprikapoeder 1 laurierblad 1/2 liter Wildbouillon 4 eetlepels rode wijn wat peterselie.Het vlees klein snijden en in de boter rondom ... bekijk recept »
4 konijnfilets 4 plakjes spek 4 laurierblaadjes rozemarijn, tijm, peper, zout aluminiumfolie 1 glas cognac (2 mag ook 1 voor de chefkok dan) 4 el rozijnen 1 el boterDe filets laten weken in de cognac de rozijnen eventueel ook. Daarna ze in een plakje... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 achterbouten van tam konijn olijfolie 2 gedroogde pepertjes olijfolie 1 flinke ui, 2 tenen knoflook in fijne snippers gehakt een halve winterwortel in kleine stukjes 50 gram gedroogde tomaatjes 1 glas witte wijn, zelfde hoeveelheid... bekijk recept »
1 Kg uitgebeend kip vlees van de dij of borst ui, takje selder, laurierblad, ritsje thym, 1 kruidnagel muskaat noot,zout en peper en 1 soeplepel kirch(facultief) gelatineMen kookt het kippen vlees zeer zachtjes tot het gaar is met de ui, selder, thym... bekijk recept »
100 gr volkorenlasagne 1/4 knolselderij 3 stengels prei 2 struikjes broccoli 200 gr tomatensaus 1 a 2 teentjes knoflook 3 dl bechamelsaus 80 gr gemalen emmenthaler 2 a 3 eetlepels olijfolie 1 laurierblad 1 eetlepel oregano 1 kleine lepel Provencaalse... bekijk recept »
-200 g volkorenlasagne -150 g seitan -4 wortelen -2 preistengels -4 tomaten (ontveld) -2 uien -2 tenen knoflook -50 g gemalen Emmenthaler -3 el olijfolie -1 laurierblad -1 el oregano -2 th lepels Provencaalse kruiden -peper en zout -verwarm de olijf... bekijk recept »