649 recepten met citroengras
Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.2 potten tauge1 pot tomatensaus2 ons rollade (vleeswaren)1 pak rijst van 250 gram of iets meerpepersojasausketchupkerriepoederkurkumakerrie djawapaprikapoederkoriandernootmuskaatkomijnkruidnagelpoedercitroensapcitroengrasHulpmiddelen Magnetronschaal... bekijk recept »
500 gr mager rundvlees b,ventrecote in dunne plakjes gesneden (vraag de slager er naar) 2 eetlepels arachide-olie 1 stengel gekneusde citroengras (sereh) 3 teentjes knoflookfijngehakt 1 bosuitjefijngehakt 1 eetlepel donkerbruine suiker (goela dj... bekijk recept »
Per persoon: 1 grote pijlinktvis (kalamaris) van 15 a 20 centimeter. Vulling: 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook ¿ a 1 spaans pepertje (met of zonder pitten) klein stukje verse gember ¿ theelepel ketoembar (korianderzaad) 1/4 theelepel djint... bekijk recept »
-2 stengels citroengras -4 dl kokosmelk uit blik -2 eetlepels grof gesneden gemberwortel -2 eetlepels geraspte limoenschil -500 g gefileerde stevige witte vis (kabeljauw bijvoorbeeld) -3 eetlepels fijngesneden sjalot -3 eetlepels vissaus of lichte so... bekijk recept »
1 kg kippenvleugel of zgn. barbecuesticks 2 eetlepels zonnebloemolie 4 fijngehakte knoflookteentjes 1 stengel gekneusde citroengras 1/2 eetlepel geelwortel (koenir/koeniit)of 3 a 4 stukjes verse geelwortel (toko) 3 Spaanse peperszaadlijsten verw... bekijk recept »
1 middelgrote forel 750 tot 1 kgschoongemaakt en in moten gesneden 1 theelepel geelwortel (koenir/koenjit) of een 1/2 eetlepel geraspte verse geelwortel (toko) 1 stengel citroengras 3 fijngehakte teentjes knoflook 2 fijngehakte Spaanse pepers of ... bekijk recept »
750 a 1000 gr rundvlees in blokjes gesneden 1 blik kokosmelk of santen net zo veel water dat het vlees net niet onder staat 3 aardappelsgeschild en in kleine stukken gesneden 1 uigesnipperd 5 knoflookteentjesfijngehakt 2 stengels sereh of 50 gr ... bekijk recept »
(siroop)6 deciliter water,450 gr suiker, 2 stengels citroengras (sereh)fijngehakt (limonade) 3 citroenen,3 deciliter siroop, 1 liter water Bereidingswijze Maak eerst de siroop. Doe alle ingredienten in een pan en breng ze langzaam aan de kook. Laat d... bekijk recept »
5 eetlepels pindakaas 2 bouillion blokjes zout 2 eetlepels knoflook 1 eetlepel gember 2 stukjes tamarinde 2 eetlepels ketjap zoet + zout 1 grote peper 1 eetlepel suikert 2 theelepels laos(gember) 1 blaadje citroengras(sereh) 2 theelepels ketoembar(ko... bekijk recept »
500 gram tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 1 dl azijn 1 eetlepel honing 1 plakje verse gember 1 stukje citroengras 1 laurierblad 1 stukje rode peper geraspte schil van een kwart citroen zout - was de tomaten en snijd ze in kwarten - doe de tomaten... bekijk recept »