Recepten met cayennepeper

1000 recepten met cayennepeper

Cayennepeper

Cayennepeper Cayennepeper is gemalen gedroogde Spaanse peper die in de keuken gebruikt wordt als specerij. De smaak is pittig, in sommige gevallen zelfs zeer heet, dus let op met je hoeveelheden.

Hummus

5 el sesamzaad 2 tenen knoflook 200 g kikkererwten (blik) 1 el Griekse yoghurt 2 el olijfolie 3 el citroensap 1 mespunt suiker 1 mespunt cayennepeper 1 mespunt paprikapoeder 2 el peterselie1. Rooster het sesamzaad in een koeken... bekijk recept »

Kruidnootjes

250 g notenmelange naturel 1 el sesamzaad 1 tl cayennepeper 1 tl 5 kruidenpoeder1. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de notenmelange met de sesamzaadjes goudbruin. Breng de noten en het sesamzaad op smaak met zout, cayennepeper en 5... bekijk recept »

Kerstcocktail van Inge

4 eetlepels mayonaise 1 eetlepel ketchup ½ theelepel verse rode peper (tube 75 g, koelvers) 2 eetlepels whisky (slijter) 200 g Hollandse garnalen 1 zak veldsla (75 g) 1 citroen mespunt cayennepeper1. Roer de mayonaise, de... bekijk recept »

Spruiten met tomaat en pijnboompitjes

400 g spruitjes 1 snufje zout 3 el vloeibare margarine 50 g pijnboompitten 300 g tomaten 1 oude witte boterham 1 snufje peper 0,5 el cayennepeper1. Kook de spruitjes in water met zout smaak ca. 8 min. Giet ze af in een vergiet en laat ze uitle... bekijk recept »

Lamskebab met komkommer-muntsalade

2 eetlepels olijfolie 1 citroen (geperst) 1 teentje knoflook (uitgeperst) 1 theelepel gemalen komijn cayennepeper kaneel 1 schaal lamslapjes (a la minute (ca. 200 g)) 1 komkommer 1 zakje verse munt (15 g) 1 theel... bekijk recept »

Friszure chutney van rabarber 3 potjes à 300 ml

500 g rabarber schoongemaakt, in stukjes 2 uien gesnipperd 1 appel (goudrenet) geschild, in stukjes 3 bolletjes gember gesnipperd 2 el rozijnen 200 g witte basterdsuiker 200 ml rode wijnazijn 1 kaneelstokje 2 kruidnagels ½ tl anijszaad gemalen ½ tl c... bekijk recept »

Zarzuela (schotel van vis en zeevruchten)

1 ui 4 takjes peterselie 225 g kabeljauwfilet 250 g roodbaarsfilet 100 ml olijfolie 2 tenen knoflook 400 g tomatenblokjes 150 ml droge witte wijn 2 el cognac (of vieux) 100 ml kraanwater 1 visbouillontablet 150 g gekookte m... bekijk recept »

Kruidige gebakken garnalen

500 g reuzenscampi (diepvries) 2 teentjes knoflook (gehakt) 1 tl verse gemberwortel (geraspt) kaneelpoeder gemalen kruidnagel cayennepeper 3 el olie 2 tl donkerbruine basterdsuiker ½ zakje verse koriander (a 1... bekijk recept »

Pompoenfrieten met kruiden

gemalen nootmuskaat ketjap paprika cayennepeper peper en zout Pompoenvlees1. Snij een stuk stevig pompoenvlees in staafjes van 1 op 7 cm. Bak ze 3 min. goudbruin in frituurolie op 160° C. 2. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met een mengsel van papri... bekijk recept »

Vis teriyaki van de barbecue

4 stukken witvis 1 teentje knoflook 3 eetl teriyakisaus 1 eetl sojasaus ½ eetl honing 2 eetl wokolie Snuf cayennepeper 4 cm verse gember 1 rode peper 2 bosuitjesPers de knoflook uit en meng met de teriyakisaus, honing, wok... bekijk recept »

Pagina 4 van 100