1000 recepten met cayennepeper
5 el sesamzaad 2 tenen knoflook 200 g kikkererwten (blik) 1 el Griekse yoghurt 2 el olijfolie 3 el citroensap 1 mespunt suiker 1 mespunt cayennepeper 1 mespunt paprikapoeder 2 el peterselie1. Rooster het sesamzaad in een koeken... bekijk recept »
250 g notenmelange naturel 1 el sesamzaad 1 tl cayennepeper 1 tl 5 kruidenpoeder1. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de notenmelange met de sesamzaadjes goudbruin. Breng de noten en het sesamzaad op smaak met zout, cayennepeper en 5... bekijk recept »
4 eetlepels mayonaise 1 eetlepel ketchup ½ theelepel verse rode peper (tube 75 g, koelvers) 2 eetlepels whisky (slijter) 200 g Hollandse garnalen 1 zak veldsla (75 g) 1 citroen mespunt cayennepeper1. Roer de mayonaise, de... bekijk recept »
400 g spruitjes 1 snufje zout 3 el vloeibare margarine 50 g pijnboompitten 300 g tomaten 1 oude witte boterham 1 snufje peper 0,5 el cayennepeper1. Kook de spruitjes in water met zout smaak ca. 8 min. Giet ze af in een vergiet en laat ze uitle... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 1 citroen (geperst) 1 teentje knoflook (uitgeperst) 1 theelepel gemalen komijn cayennepeper kaneel 1 schaal lamslapjes (a la minute (ca. 200 g)) 1 komkommer 1 zakje verse munt (15 g) 1 theel... bekijk recept »
500 g rabarber schoongemaakt, in stukjes 2 uien gesnipperd 1 appel (goudrenet) geschild, in stukjes 3 bolletjes gember gesnipperd 2 el rozijnen 200 g witte basterdsuiker 200 ml rode wijnazijn 1 kaneelstokje 2 kruidnagels ½ tl anijszaad gemalen ½ tl c... bekijk recept »
1 ui 4 takjes peterselie 225 g kabeljauwfilet 250 g roodbaarsfilet 100 ml olijfolie 2 tenen knoflook 400 g tomatenblokjes 150 ml droge witte wijn 2 el cognac (of vieux) 100 ml kraanwater 1 visbouillontablet 150 g gekookte m... bekijk recept »
500 g reuzenscampi (diepvries) 2 teentjes knoflook (gehakt) 1 tl verse gemberwortel (geraspt) kaneelpoeder gemalen kruidnagel cayennepeper 3 el olie 2 tl donkerbruine basterdsuiker ½ zakje verse koriander (a 1... bekijk recept »
gemalen nootmuskaat ketjap paprika cayennepeper peper en zout Pompoenvlees1. Snij een stuk stevig pompoenvlees in staafjes van 1 op 7 cm. Bak ze 3 min. goudbruin in frituurolie op 160° C. 2. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met een mengsel van papri... bekijk recept »
4 stukken witvis 1 teentje knoflook 3 eetl teriyakisaus 1 eetl sojasaus ½ eetl honing 2 eetl wokolie Snuf cayennepeper 4 cm verse gember 1 rode peper 2 bosuitjesPers de knoflook uit en meng met de teriyakisaus, honing, wok... bekijk recept »