1000 recepten met basilicum
Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.2 trostomaten 1 rode grapefruit 15 g basilicum (bakje) 1 citroen 6 el olijfolie extra vierge 650 g zalmfilet (pak)1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Snijd... bekijk recept »
700 g witlof 390 g pastasaus sugo basilicum (pakje) 8 g basilicum (bakje à 15 g) 200 g flinterdun gesneden kipfilet (pakje à 100 g) 125 g mozzarella (zakje) 300 g tagliatelle1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de on... bekijk recept »
1 zakje verse basilicum (15 g) 1 galiameloen (niet al te rijp, met stevig vruchtvlees) 1 el ciderazijn (of witte-balsamicoazijn) versgemalen zwarte peper 100-200 ml olie 2 x 100 g Parmaham (in repen)1. Helft van basilicu... bekijk recept »
15 g funghi porcini (gedroogde paddenstoelen, zakje) 100 ml kokend water 150 g prei 1 teen knoflook 100 g spekreepjes 500 g half-om-halfgehakt 3 sneetjes witbrood 100 ml melk 200 g paddenstoelenmelange 15 g basilicum 250 g ro... bekijk recept »
1 pak mix voor pizzabodem 2 el basilicum olijfolie 3 el verse basilicum fijngehakt 1 bol mozzarella in plakjes 200 g cherrytomaatjes 2 tl grof zeezout 50 g Italiaanse hamVerwarm de oven voor op 220°C. Kneed met de mixer met deeghaken van de pizzamix,... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 1 kleine prei (in ringen) 1 flesje droge witte wijn (0.25 liter) 1 tl zwarte peperkorrels 1/2 bakje basilicum ((a 15 g), alleen de blaadjes) 4 el olijfolie extra vierge 25 g boter 1 schaal k... bekijk recept »
4 partjes citroen 1 koffielepel versgemalen peper 3 eetlepels bruine suiker 2 eetlepels ciderazijn 4 eetlepels dijonmosterd 1 eetlepel dille, fijngehakt 1 bundel basilicum 1 komkommer 6 eetlepels olijfolie peper, zout 3 eetlepels griessuiker 500 g za... bekijk recept »
100 g witte kaasblokjes (in kleine blokjes) 5 gedroogde tomaten in olie (fijngesneden) 1 el olie (van gedroogde tomaatjes) 1 tl oregano ½ zakje verse basilicum ((a 15 g), fijngehakt) 8 plakken jambon d'Ardennes 8 ... bekijk recept »
400 g gepelde tomaten (uit blik) 15 g basilicum 300 g volkoren penne 600 g broccoli 2 el olijfolie 4 vissticks met spinazie (diepvries) 50 geraspte jonge kaas1. Neem de tomaten uit het blik en snijd ze fijn. Doe samen met het sa... bekijk recept »
4 vellen filobladerdeeg ((diepvries) ontdooid) 2 zakjes verse basilicum (a 15 g) 150 g geitenkaas (met honing) 2 el pijnboompitten 1 ei (eierdooier losgeklopt (eiwit wordt niet gebruikt)) 75 ml olijfolie1. Haal de blaadj... bekijk recept »