1000 recepten met basilicum
Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.2 zakjes verse basilicum (a 15 g) 6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 eetlepels rode wijnazijn 2 theelepels basilicum op olie zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper 1 ui 1 rosbief (ca. 600 g) 35 g boter of margarine ... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 2 rode pepers 2 tomaten 1 kleine komkommer 1 zakje verse basilicum (15 g) 2 eetlepels olie 400 g kalkoengehakt 2 eetlepels vissaus 1 theelepel suiker 100 g jonge bladsla1. Knoflook pellen en fijnsnipperen. P... bekijk recept »
2 uien 2 tenen knoflook 1 pot puntpaprika (paprika piquillo, 370 ml) 300 g couscous 3 el olijfolie 500 g gezeefde tomaten 15 g basilicum 1000 g kippenbouten (gegrild)1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Lek de paprika's... bekijk recept »
3 nectarines ½ bakje basilicum ((a 15 g), alleen de blaadjes) 1 tl vloeibare honing ½ bak citroensorbetijs (500 ml) 200 ml witte druivensap (pak 1 liter)1. Snijd de nectarines aan de onderkant kruislings in. Dompel ze... bekijk recept »
2 pakken tortelloni con formaggio e noci (pasta, 250 g, koelvers) 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) 150 ml olijfolie ( 1 el om te besprenkelen) 2 tenen knoflook 600 g tomaten (in plakjes)1. Kook de pasta volge... bekijk recept »
4 forellen 4 sjalotjes (in dunne plakken) 1 venkelknol (in dunne plakken) 1 citroen (in dunne plakken) 4 takjes basilicum 4 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de forellen onder koud water en bestrooi met zou... bekijk recept »
250 g schelpjespasta 1 teen knoflook 30 g verse basilicum (bakje) 2 el citroensap 5 el extra vierge olijfolie 2 el kraanwater 3 bosuien (zakje) 4 tomaten 250 g mini-mozzarellabolletjes (zakje)1. Kook de pasta gaar volge... bekijk recept »
100 g groene aspergetips 100 g gerookte kipreepjes ½ zakje verse basilicum ((a 15 g), in dunne reepjes) 2 bakjes eiersalade (met bieslook (a 150 g)) 8 sneetjes donker roggebrood (Fries)1. Van aspergetips onderkant afsnijde... bekijk recept »
500 ml gekoelde Sauvignon Blanc 300 ml citroenlimonade 10 ijsblokjes 6 schijfjes citroen 6 schijfjes limoen 3 takjes basilicum1. Schenk in een grote karaf de gekoelde Sauvignon Blanc. 2. Voeg de citroenlimonade, de ijsblokjes en schijfjes limoen... bekijk recept »
100 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 teen knoflook (geperst) 2 el basilicum (fijngesneden) 1/2 rode peper 1/4 citroen (schoongeboend) 1 stokbrood1. Meng in een kommetje met een vork de boter met de knoflook en het bas... bekijk recept »