Recepten met anijs

155 recepten met anijs

Anijs

Anijs Anijszaadjes hebben een warme, zoethoutachtige smaak. De smaak en geur hebben iets weg van drop. Afhankelijk van de herkomst varieert de bitterheid.

Jamie Oliver's Gekruide Pompoen

- 1 middelgrote pompoenhet liefst butternut (lichtgeel en flessenvorm) - 2 tl korianderzaadof 1,5 gemalen - 2 tl gedroogde oregano - 1 tl anijsgemalen - 0,5 tl gemalen pepertjes (Turkse winkel) - 1 tl zout - 0,5 tl zwarte peper (liefst uit de molen) ... bekijk recept »

Spekkoek

100-150 gr meel 11-12 eieren 400 gr boter 2 zakjes vanilla suiker zout 250 gr bastersuiker (wit) 8 tl kaneel 4 tl anijs 3 tl gemalen kruidnagelen 2 tl kardamon 2 tl nootmuskaat Hulpmiddelen bakblik 22 cm spatel mixer pollepel grote kom (2 maal)... bekijk recept »

Venocka

500 gram bloem 125 gram boter 100 gram suiker 3 eierdooiers 40 gram droge gist 1/4 l melk 50 gram rozijnen 50 gram geschaafde amandelen event. handvol walnoten (grof gehakt) 1 zakje vanillesuiker geraspte citroenschil mespunt suiker snufj... bekijk recept »

Gevlochten Kerstbrood

500 g bloem 125 g (room)boter 100 g suiker 3 eierdooiers 40 g verse gist ? l melk 50 g rozijnen 50 g geschaafde amandelen event. handvol walnoten (grof gehakt) 1 zakje vanillesuiker geraspte citroenschil mespunt suikersnufje anijs 1 ei voor het bestr... bekijk recept »

Spekkoek

100 gr bloem 7 grote of 10 kleine eieren 500 gram boter 250 gram basterd- of poedersuiker 10 tl kaneel 5 tl fijne anijs 3 tl nootmuskaat 3 tl kruidnagelpoeder 3 tl gemalen kardemom 2 el koffieroom de uit 1 vanillestokje geschraapte zaadjes of 5 thee... bekijk recept »

Spekkoek

100 gr bloem 7 grote eieren 500 gr boter 250 gr basterd- of poedersuiker 10 theelepels kaneel 5 theelepels fijne anijs 3 theelepels nootmuskaat 3 theelepels kruidnagelpoeder 3 theelepels gemalen kardemom 2 eetlepels koffieroom de uit 1 vanillestokje ... bekijk recept »

Graanbroodjes

Voor 2 dozijn broodjes: - 500 gr bloem - 1 1/2 dl water - 1 1/2 dl melk - 10 gr boter - 15 gr verse bakkersgist (Bruggeman is de beste) - 1 kopje suiker - 1 snuifje zout Om te versieren: - gezouten water - graan naar keuze: sesam, komijn, anijs, papa... bekijk recept »

Traditioneel: Indiase Kip Tandoori

1 kg kippenborststukken1 citroen? el gemalen korianderzaad1 tl paprikapoeder (mild)2 a 3 el zonnebloemolie3 dl yoghurt1 klein rood pepertje? tl gemalen steranijszout Pers de citroen uit. Verwijder uit het pepertje zo nodig de zaadjes (minder scherp),... bekijk recept »

Speltsalade

1 sjalot = teentje knoflook 100g venkel 300g peer 1 kropje eikebladsla 80-100g spelt(hele korrels) =l groentebouillon 2-3 el witte-wijnazijn 1 eierdooier 1 tl mosterd 2 el druivepittenolie 100g gruyhre in plakken 1 mespunt anijspoeder kruidenzoutzout... bekijk recept »

Tandoori Jhinga

1 kg grote steurgarnalen (king prawns) sap van 2 citroenen 1 1/2 theelepel zout 1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper 1 theelepel anijszaad Marinade: 2 theelepels korianderzaad 2 theelepels fenegriekzaad zaad van 20 cardamompeulen 1 1/2 theelepel ... bekijk recept »

Pagina 14 van 16