Recepten met anijs

155 recepten met anijs

Anijs

Anijs Anijszaadjes hebben een warme, zoethoutachtige smaak. De smaak en geur hebben iets weg van drop. Afhankelijk van de herkomst varieert de bitterheid.

Crumble van pruimen en zwarte vijgen met peperkoek

8 verse pruimen 8 gedroogde pruimen 4 zwarte vijgen 200 g peperkoek 60 g Solo 2 el basterdsuiker 100 g suiker 25 cl rode wijn 1 afgestreken kl vierkruidenpoeder (nootmuskaat, kaneel, gember, anijs) 2 dl slagroom 30 g bloemsuiker 1 vanillestok1. Verwi... bekijk recept »

Kabeljauw spread

300 gr kabeljauw 200 gr geschilde aardappelen 3 dl visfond of 1 visbouillonblokje 1 dl melk 1 laurierblaadje 1 teentje uitgeperste look 1 1/2 dl olijfolie 1 el fijngehakte platte peterselie zeezout & peper1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig ... bekijk recept »

Mijn Vissoep

500 g Kabeljauw of andere vaste vis 5 eetl. olijfolie 400 g soepgroenten 200 g gepelde tomaten 1 sjalot 1 venkelknol 1 cl Ricard of Pernod 1/2 klein blikje tomaten puree 4 teentjes look 1 zakje Saffraan 2 ster anijs 500 cl Visbouillon (Glas) 5 cl wi... bekijk recept »

Gamba’s a la plancha met absint en dragon

12 grote gamba's, ongepeld 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 bosje dragon 1 el Solo Vloeibaar 15 cl absint (sterke drank op basis van anijs)1. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Haal de blaadjes van de dragon en snipper ... bekijk recept »

Gegrilde mango met peperkoek

4 bollen vanille-ijs 2 steranijsjes 30 g kandijstroop 2 grote mango's 1 vanillestok 4 plakken peperkoek 100 g honing takjes munt 1. Snij de vanillestok overlangs open en schraap de zaadjes er uit. 2. Doe de zaadjes samen met de vanillestok, de... bekijk recept »

Graanbroodjes

Voor 2 dozijn broodjes: - 500 gr bloem - 1 1/2 dl water - 1 1/2 dl melk - 10 gr boter - 15 gr verse bakkersgist (Bruggeman is de beste) - 1 kopje suiker - 1 snuifje zout Om te versieren: - gezouten water - graan naar keuze: sesam, komijn, anijs, papa... bekijk recept »

Peperkoek 2

1/2 kg gemengd tarwe- en roggemeel 1 mespunt zout 1/2 eetlepel bicarbonaat 200 gr bruine suiker 2 eetlepels vruchtengelei 200 gr honing 3 eieren 4 dl melk 1 theelepel kaneel 1/2 pakje bakpoeder enkele druppels anijsextractDoe het meel in e... bekijk recept »

Gestoomde zeeduivel met prei

4 zeeduivelfilets van 150 g zwarte peper, versgemalen sap en rasp van ½ sinaasappel 4 eetlepels pastis of droge vermout 2 stevige preien 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook, gehakt 2 theelepels gemalen komijn (djinten) ½ eetlepel balsamicoazijnW... bekijk recept »

Kabeljauw spread

300 g kabeljauw 200 g geschilde aardappelen 1 visbouillontablet of 3 dl visfond 1 dl melk 1 laurierblaadje 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 ½ dl olijfolie 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie versgemalen zeezout en peperSchil de aardappelen en ko... bekijk recept »

Biscotti

- 150 gr boter175 gr witte suiker3 eierenhalf zakje vanille suiker375 gr bloemmespuntje zout5 gr baksoda115 gr gehakte amandelen2 anijsklontjes (fijngemaakt) - Verwarm de oven voor op 165 gradenMix in een kom de boter en suiker tot het romig is. Voeg... bekijk recept »

Pagina 12 van 16