Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Ragu

300 gr. hoh gehakt 150 gr. gemalen spek (of 1 verkruimelde saucijs) 1 ui 1 wortel 1 stengel selderij 150 ml. rode wijn klontje boter (origineel is met blokje spekvet) 2 eetlepels tomatenpuree 250 ml. bouillon 250 ml. melk Versnipper de ui, de winterp... bekijk recept »

Tagliatelle Met Kip, Knoflook, Kruiden En Roomkaassaus

350gr kipfilet, peper en zout, kerie poeder mild, 1 grote beker creme fraiche, 1 potje boursin of andere knoflook kruidenkaas, 2 speren prei, 1 winterpeen, 1 zak groene tagliatelle, eetlepel olie, 50 gram margarine, Allesbinder of bloem. Verhit de br... bekijk recept »

Italiaanse Rundvlees Stoofpot

1 flinke ui3 tenen knoflook1 winterpeen2 stengels bleekselderij250 gram champignons3 eetlepels olijfolie750 gram hachee vlees100 gram spekreepjes1 blikje tomatenpurree2 dl. vleesbouillon2 dl. rode wijn1 eetlepel italiaanse kruidenpeper en zout. Hak d... bekijk recept »

Linzensoep Met Pesto

350 gr groene linzen - 1 winterpeen - 2 stengels bleekselderij - 150 gr mager gerookte ontbijtspek in dunne reepjes - olijfolie - 1 dl slagroom - 2 eetl pesto van gedroogde tomaten - zoutpeper - 2 uien in dunne ringen - 2 eetlepels bloem Linzen met 1... bekijk recept »

Soep

? 1 l. bouillon (van een blokje)1 ui? 1 pond winterpeen? 1 pond aardappels1 blik witte bonen1 appel? 250 gr. metworst? 4 eetl. creme fraiche(verse) peterselietabascopeper en zout Bak de ui in wat bakboter glazig, voeg de bouillon toe en breng alles a... bekijk recept »

Osso Buco A La Robert

4 kalfsschenkels. 4 tomaten. 250 gr.champignons. 1 flinke winterpeen. 2 uien. 2 teentjes knoflook. eetl. herbes de provence. zout,peper. bloem. 140 gr.tomatenpuree. 1 glas witte wijn medium. halve liter kippen bouillon. 5 eetl. olie of olijfolie. 100... bekijk recept »

Twaalf Apostelensoep

1/2 liter krachtige visbouillon1/2 liter krachtige kippenbouillon30 gram gerookt spek of bacon50 gram boter150 gram in reepjes gesneden meervalfilet12 soorten groenten in blokjes/ringetjes gesneden. Van elk 50 gram: aardappelpreiwinteruiknolselderijw... bekijk recept »

Gevuld Kalfsvlees Met Asperges En Cognacsaus

4 lapjes kalfsvlees a125g,plat geslagen6 asperges,beetgaar en gehalveerd8 blaadjes saliewaarvan 4 in reepjes4 plakken parmahamboter of oliezout4prikkertjes.Voor de saus:1/2ui1/2winterwortel,fijngesneden1/4 stengel bleekselderijfijngesneden1pot fond 2... bekijk recept »

Erwtensoep

500 gram spliterwten 1 grote selderijknol 1 winterpeen 1 dikke prei 1 bosje peterselie 1 bosje selderij 1 flinke aardappel 1 ui 1 hamschijf met bot (250 gram) varkenspootjes rookworsten bouillonblokjes(of pak Honig erwtensoep dan hoeft de aardappe... bekijk recept »

Hutspot

500 gr. doorregen runderlappen of sucadelapjes4 flinke uien75 gr. boter2 laurierblaadjeszoutversgemalen peper750 gr. aardappelen750 gr. winterpeen Voorbereiding Snijd het vlees in dobbelstenen.Pel 2 uien en snipper ze.Verhit de boter in een grote b... bekijk recept »

Pagina 61 van 71