Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Mosselsoep

1 kilo mosselen4 bosuitjes1 winterpeen1 visbouillonblokje2 dl koksroom1 el grove mosterd1 el komijnzaadzoutversgemalen peper1 bosje koriander. Voorbereiding Was de mosselen en verwijder de open exemplaren. Was de bosuitjes en snij ze in stukken van c... bekijk recept »

Mosselsoep

1 kilo mosselen4 bosuitjes1 winterpeen1 visbouillonblokje200 ml koksroom1 el grove mosterd1 el komijnzaadzoutversgemalen peper1 bosje koriander Voorbereiding Was de mosselen en verwijder de open exemplaren. Was de bosuitjes en snij ze in stukken van ... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Noorse Vissoep

1 pak diepvries visfile (koolvis) 100 gram Noorse garnalen 200 gram aardappels 1 prei 1 winterpeen 50 gram boter 50 gram bloem 3 dl melk 1/2 visbouillontablet scheut witte wijn dille (uit de diepvries) peper (uit de molen) zoutbieslook en peterselie ... bekijk recept »

Gevulde Parelhoen Met Truffeltapenade

2 stuk (van 900 gram) parelhoender 100 gr. olijfzwartezonder pit 30 gr. truffel 4 el. olie, Olijfolievergine 1 winterpeen 1 preidunne 1 ui 4 tomaten 5 dl. wijnwitte 1 takje tijm 5 peperkorrels 1 stukje foelie 1 blaadje laurier 3 blaadjes salie 3 dl. ... bekijk recept »

Hongaarse Vleesschotel

2 lange dunne platgeslagen kalfs of varkens lappen 1 ? a 2 ons per stuk 8 a 10 ons rundergehakt 5 plakken gegrilde achterham Langwerpig stuk jong belegen kaas (200 gram) 1 ei ? ui 2 teentjes knoflook Peperzout en franse mosterd 1 snee oud bruin brood... bekijk recept »

Irish Stew

Ingredienten: 12 aardappelen4 winterpeen1 plak witte kool1 grote dikke prei3 uien4 laurierbladen tijmpeterseliepeperzout2 grote borstlappen3 liter bouillon Bereiding: Snjid de borstlappen in grote dobbelstenen en doe ze in de pan met 3 liter bouillo... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Erwtensoep

1500 gram spliterwten1 knolselderij1 prei1 winterpeen1 slagersrookworst600 gram korte krabjes (mogen niet ingevroren zijn geweest!!!)300 gram speklappenzout en peper Gooi de spliterwten in een grote pan vul de pan met water tot dat de erwten onder wa... bekijk recept »

Ragu - De Echte Bolognesesaus

Een pond pomodoritomaten of trostomateneen winterpeenvier stengels bleekselderijtwee bakjes magere spekreepjestwee uieneen pond half-om-half gehaktoreganotijmrozemarijn250 ml. water250 ml. rode wijneen bouillonblokjepeperzoutolijfolie Verhit wat olij... bekijk recept »

Vietnamese Loempia`s

4 kleine witte kooltjes 1,5 kg kipfilet of kalkoen filet 500 gram schouderham 12 eieren 6 kip bouillon blokken 2 kleine winterpeen Ve-tsin Peper Zout 4 pakken loempiavellen (middelgroot) De witte kool in hele fijne en niet te lange dunne reepjes sni... bekijk recept »

Russische Salade

1.5kg aardappelen (zonder schil) 10 eieren 1 liter zonnebloemolie 1 groot blik doperwten 1 grote winterpeen ca. 6 zure augurken 1 blikje smac 1.5 citroen 1 theelepel mosterd zout en zwarte peper naar smaak Snijdt de aardappelen, winterpeen, augurken ... bekijk recept »

Pagina 53 van 71