704 recepten met winterpeen
 De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer
 De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer1 kg ossenstaart in stukken1 flinke winterpeen1 stengel bleekselder1 ui gehalveerd1 prei in stukken gesneden1 tomaat in stukken gesneden1 bosje bladpeterselie2 kruidnagels1 laurierblad2 stukjes folie1/2 tl tijm1 tl tomatenpureepeper en zout4 el madei... bekijk recept »
500 gram gehakt125 gram spekjes (1 bakje)1 ui2 teentjes knoflook3 stengels bleekselderij1 winterpeen2 dl (runder)bouillon van tablet1,5 dl melk3 dl rode wijn (droog)1 blikje tomatenpuree (140 gramDel Monte is het beste)500 gram spaghetti. Evt parmeza... bekijk recept »
4 takjes peterselie500 gram rundergehakt2 beschuiten1 ei1 eetlepel ketjap1 theelepel sambal oelek1 theelepel gemberpoeder1 rode paprika1 dunne prei1 winterpeen (ca 100 gram)1 blikje ananasstukjes2 eetlepels sojaolie25 gram boter1 zakje Ku Lo Yuk saus... bekijk recept »
500 gr worteltjes (kan ook winterpeen) geschrapt en de kleintjes gewoon heel winterpeen in brokken.0,5 tl komijnzaad geplet1 handvol verse tijmblaadjes4 klonten boter1 glas chardonnayzout en peper Hulpmiddelen Alluminiumfolie dubbelgevouwen voor de... bekijk recept »
2 soepkreeften olijfolie 2 el tomatenpuree 2 dl vieux 5 dl witte wijn 2 tomaten 1/2 winterpeen 1/2 prei 1/2 ui 2 tenen knoflook 1 takje rozemarijn 1-1/2 l visbouillon 3 dl slagroom verse gemberwortel 100 gr suiker verse nootmuskaat Snij de soepkreeft... bekijk recept »
Ingredienten saus: Paprika ( rood en groen ) Prei Lente ui Ui Winterpeen of verse wortelen 100 gr. Cheddarcheese Mosterd ( fijne Franse of Engelse ) Bieslook Oregano Peterselie Boter Koksroom ( voor 3 personen is 1 pakje genoeg) Bereiding saus: Snij... bekijk recept »
350 gram half-om-half gehaktwat paneermeel1 ei1 eetlepel sojasaus1 theelepel sambal1 theelepel gemberpoeder1 rode paprika1 prei1 winterpeen1 blikje ananasstukjes op eigen sap2 eetlepel olie25 gram boter1 zakje ku lo yuk saus. Gehakt in een kom doen. ... bekijk recept »
1 flinke ui2 stengels bleekselderij1 kleine winterpeen (ca 150 gram)2 eetlepel olijfolie2 theelepels cajunkruiden4 eetlepels abrikozenjam8 plakken achterham van ca 3 mm dik2 theelepels bouillonpoeder1 eetlepel bruine basterdsuiker. Ui pellen en snipp... bekijk recept »
500 gram spliterwten ca. 2 liter water 400 gram schouderkarbonade 2 dunne preien 1 grote winterpeen 400 gram knolselderij 5 takjes bladselderij 1 rookworst 2 uien 1 laurierblaadje zout en peper De spliterwten wassen in een zeef en in een grote pan me... bekijk recept »
1 zakje boemboe nasi-goreng (50 gram)1 winterpeencirca 200 gram1 bami-pakket 500 gram2 eetlepels olie1 blik hollandse bruine bonen circa 840 gram4 volle eetlepels boemboe sate2 vleesbouillon tabletten1/2 theelepel sambal oelek2 eetlepels ketjap manis... bekijk recept »