1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer1 kleine ui en wortel, 2 stengels selder, 1 venkel, 20 g boter, 24 scampis, peper, zout, cayennepeper, 1 eetlepel cognac, 1 dl witte wijn, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier 10 geplette peperkorrels, 1 theelepel tomatenpuree, 2,5 dl room , 1/2 eetlepel ... bekijk recept »
12 gedroogde abrikozen 3 venkelbollen Sap van 1 citroen Peper en zout VenkelzaadjesBereiding: Drenk de abrikozen gedurende 15 ? 20 min. in lauw water. Schil de venkel en verwijder de eerste bladeren. Snij de harten in sneden van ongeveer 1 cm dik en ... bekijk recept »
600 g (wilde) zalmfilet, eventueel met velzeezoutversgemalen peper1 venkelknol, in zeer dunne plakken geschaafd30 g kappertjes1 citroen, geboend en in dunne plakjes2 eetl. olijfolie1 bos basilicum, alleen de blaadjes, gescheurd100 ml witte wijn1. Ver... bekijk recept »
2 flesjes tripel van 75 cl 5 eierdooiers peper zout limoen 1 pakje Solo1. Sabayon2. Kook de tripel in tot de helft overblijft. 3. Klop een sabayon met de 5 eierdooiers. Voeg peper en zout, een beetje limoensap en de ingekookte tripel toe. 4. Werk ... bekijk recept »
4 kg mosselen solo, bakken & braden 1 grote ui 1 grote venkelknol 2 el pastis 2 eierdooiers 2 dl room 1 el dragonblaadjes, gesnipperd 1 el gehakt bieslook 1 el gehakte peterselie 1 citroen peper&zout (pezo)1. Spoel de mosselen onder koud stromend wat... bekijk recept »
300 gr groene lintpasta(tagliatelle)zout2 el olijfolie1 grote venkelknol,in reepjes1 bekertje creme fraice a 125 ml3 el groene olijven(potje)ontpit en grof gehakt250 gr gerookte zalmfilet,in reepjesversgemalen peper. Kook de pasta in ruim kokend wate... bekijk recept »
4 forellen 1 grote venkelknol 4 kleine tomaatjes 50 gram kruidenboter 8 takjes tijm 4 takjes rozemarijn 2 eetlepels olijfolie zout en peperVerwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Maak de venkel scho... bekijk recept »
2 nieuwe haringen, schoongemaakt 8 dunne plakjes oude wijvenkoek of ontbijtkoek 1 venkel 1 eetlepel (rijst)olie 1 eetlepel verse dille, fijngehakt + enkele toefjes 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels Griekse yoghurt versgemalen peper Snijd de plakjes k... bekijk recept »
300 gram scholfilets 2 theelepels chilipoeder 1 kleine venkel 1 rode ui 1 eetlepel geraspte sinaasappel of citroenschil 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries van Darégal) 3 eetlepels vermout of pastis zout en peperVerwarm de oven voor op ... bekijk recept »
250 gram kabeljauwfilet 250 gram zalmfilet 2 venkelknolletjes 4 eetlepels olijfolie 300 gram gesneden prei 450 g voorgekookte krielaardappeltjes 1 zak of blik (400 ml) romige mosterdsoep zout en peperSpoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ... bekijk recept »