1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer3/4 theelepel kruidenbouillonpoeder 1 eetlepel citroensap 3/4 dl. droge witte wijn 1 1/2 eetlepel olijfolie zout, peper 2 venkelknolletjes (ca. 500 gram) 1/2 courgette kleine ui 1/2 blik tomaatblokjes 1 teentje knoflook 1 1/2 eetlepel fijngeknipte pe... bekijk recept »
20 verse sardienen 4 teentjes knoflook 4 tomaten 1 venkel 2 soeplepels gehakte basilicum 4 soeplepels olijfolie peper en zoutSnijd de tomaten grof en de venkel in schijfjes. Stoof ze samen met de look in de olijfolie. Breng op smaak. Kruid de ... bekijk recept »
Voor 8 personen: tagliatelle voor 8 personen (2 zakken) 3 schoongemaakte rode ponen 4 á 5 grote of meer kleine venkelknollen 8 eetlepels diepvriesdoperwten 1 kopje groentebouillon 400 á 500 ml slankroom (of slagroom) 3 volle eetlepels mosterd ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 grote venkelknol 4 eetlepels (olijf)olie 150 gram gerookte kipfilet 150 gram pasta naar keuze 2 sinaasappels 1/2 theelepel Dijonmosterd 1 eetlepel sinaasappellikeur 1 eetlepel dragonazijn zout peper 50 gram Parmezaanse kaas 1 doosj... bekijk recept »
4 zalmmoten. 4 preien. 2 venkelknollen. 4 uien. 4 kruidnagels. 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier). 1 ei. fijn keukenzout.Maak de prei en de venkel schoon. Snij de prei deels in de lengte fijn en de venkelknollen in vieren. Steek in elke u... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 venkelknollen enkele twijgjes dille 3 eetlepels olijfolie zout en peper 4 stukken verse zalm van ongeveer 120 gr 1 dl witte wijnVerwijder de buitenste, hardere stukken van de venkel. Snij de dille fijn. Bak de venkel eventjes in e... bekijk recept »
Voor 4 personen 800 gram kipfilets of meer vers gemalen witte peper en zout 1 snuifje cayennepeper 2 venkelknollen 1,5 dl kippenbouillon 2 citroenen 2 eetlepels groene olijfolie 1 snuifje provinciaalse kruidenMaak de venkel schoon en snij hem in repe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 zalmfilets van 15O gr elk, met vel 2 el olijf olie zeezout versgemalen zwarte peper 2 kleine venkelknollen, in dunne plakken gesneden 250 g sperziebonen, de steeltjes verwijderd,geblancheerd handvol blaadjes verse bladpeterselie an... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 venkelknollen 4 eetl. boter 3 tomaten peper en zout 4 à 6 diepgevroren visvinkjes van zalm en kabeljauw 3 eetl. bloem 1/2 blokje visbouillon 70 g gemalen mozzarellaSnij 2 venkelknollen in fijne reepjes. Verhit 1 eetl. boter in een ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 venkel 0,5 l groentebouillon 1 tomaat 1 teentje knoflook 10 groene ontpitte olijven 10 zwarte ontpitte olijven peper en zout 4 doradefilets (ca. 150 g elk) 2 el olijfolie dilleSnijd de venkel in blokjes en kook de blokjes gaar in d... bekijk recept »