1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer2 venkelknollen 600 gram aardappelschijfjes 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes 4 eetlepels Bertolli Gentile extra vergine olijfolie 4 stukken kabeljauwfilet 1 citroen in parten Voor de kaas-kruidenkorst: 2 eetlepels crème fraîche 6 eetlepels ... bekijk recept »
2 knollen venkel 1 flinke eetlepel gedroogde oregano 4 moten zwaardvis 1 citroen 150 gr ontpitte zwarte olijven 1 glas droge witte wijn 1 dikke ui 2 teentjes look 1 liter passata van goede kwaliteit 1 vers rood pepertje 8 middelgrote vastkoke... bekijk recept »
•400 g “Plate de Florenville” aardappelen (nettogewicht, geschild) •500 g pangasiusfilets •1 l water •1 venkelknol •2 tomaten •200 g diepgevroren erwtjes •2 visbouillonblokjes •1 dopje saffraanpoeder PEPER EN ZOUT 1. 1.Doe de geschilde en in... bekijk recept »
2 venkelknolletjes 1 citroen 2 el vloeibare margarine 1 Knorr Bouillonketeltje Vis 4 stukjes pangasiusfilet van 35 g 4 stukjes zalm van 35 g 4 grote ongekookte gepelde gamba's 8 el slagroom Extra: 4 velletjes vetvrij papier of aluminiumfoli... bekijk recept »
1 grote rode ui gesnipperd 1 teen knoflook fijn gesneden 3 venkelknollen 2 tomaten 1 prei in halve ringetjes 50 gr bloem 40 gr boter 500 ml melk 650 gr kabeljauwfilet 4 takjes dille fijngesneden 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes 1 citro... bekijk recept »
Voor de papilotte: 500 g zeewolffilet in 4 gelijke porties 1 venkelknol 1 bakje lamsoor Solo Vloeibaar 1 -2 tl venkelzaad 1 scheutje Pastis 1 limoen Voor het kruidenslaatje: 1 bakje waterkers 1 handvol verse dragonblaadjes 1 handvol verse mun... bekijk recept »
1 kleine venkelknol 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten 1 el citroensap 100 ml light room peper 1 klein plakje gerookte zalm 50 g zalmeitjes1. Houd wat venkelgroen apart en snijd de venkel in stukjes. Breng de venkel in ½ l water met het bouillonke... bekijk recept »
1 venkelknol met fijn groen eraan 12 schoongemaakte coquilles 0.5 g (paar draadjes) saffraan 3 el Solo Vloeibaar 1 zakje kant en klare Knorr Hollandaisesaus met witte wijn 1. Snijd het fijne groen van de venkelknol en houd het apart. Halveer de ve... bekijk recept »
400 gr verse tonijn 1 bosje lenteuitjes 1 venkel 1 limoen voor de marinade 1/2 dl soja gember geraspt of in poeder wasabi 4 plukjes scheuten (prei, luzerne) 1 el sesamzaad 1. snij de tonijn in blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade. marin... bekijk recept »
3 venkelknollen enkele twijgjes dille 3 eetlepels Solo Vloeibaar 4 stukken verse zalm van ongeveer 100 g 1 dl witte wijn1. Verwijder de buitenste, hardere stukken van de venkel.2. Snij de dille fijn.3. Bak de venkel eventjes in een pan in de vloei... bekijk recept »