1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer250 gr. surimisticks1 dl. witte wijn2 zakjes risotto1 ui1 kleine courgette 1 venkelknol2 eetl. olijfoliezoutpeper10 gr. boter100 gr. geraspte Parrano kaas Verhit de olie in de wok en roerbak de ui, courgette en venkel circa 3 minuten.Voeg de risott... bekijk recept »
1 eetlepel rozijnen 1 sjalotje 1 kleine venkelknol 1 sinaasappel 1 schaaltje zuurstofarm verpakte regenboog forelfilet (+/- 200 gram) 1 theelepel Provencaalse kruiden zout en peper 2 eetlepels anijslikeur 1 eetlepel kruidenboter. Snijd sjalot... bekijk recept »
1 stronk broccoliin roosjes 1 venkelknolin stukken (hak het venkelgroen fijn en bewaar) 100 gram gorgonzola 3 eetlepels citroenrasp teentje knoflookuitgeperst 3 eetlepels provencaalse kruiden 2 kaiserbroodjes of een klein stokbrood (beide om af te ba... bekijk recept »
6 plakjes bladerdeeg1 venkelknol2 middelgrote uien4 (tros)tomaten100 g ontbijtspek2 el gedr. provencaalse kruiden4 eierenscheutje (koffie)melk150 geraspte belegen kaaszout en peper Verhit wat olijfolie in een wok of braadpan. Bak de spekreepjes ca. 5... bekijk recept »
1 lamsbout van ongeveer 1,2 kg2 venkels3 tomaten3 soeplepels olijfolie1 teentje knoflook1 blokje vleesbouillonProvencaalse kruidenpeper en zout. Bijgerecht : gebakken gekruide aardappeltjes of verse deegwaren. Hulpmiddelen Oven Hulpmiddelen - Oven B... bekijk recept »
800 gr. kipfiletszoutvers gemalen witte pepercayennepeper2 venkelknollen 1 1/4 dl. kippenbouillon2 citroenen2 eetl. olijfolieprovencaalse kruiden Pers het sap van 1 citroen en klop het op met de olijfolie en de Provencaalse kruiden. Giet over de kip ... bekijk recept »
-750 g venkelknollen -40 g boter -1/4 l droge witte wijn -250 g tomaten (ontveld en ontpit en in partjes) -zout en vers gemalen witte peper -paprikapoeder en peterselie -verhit de boter en stoof de schijfjes enkele min -giet de wijn erbij en zacht la... bekijk recept »
1 kilo venkel zout boter 1 ? dl melk maizena citroensap. Ontdoe de venkelknollen van harde stukken en bladeren en snijd ze in reepjes. Smoor de groenten in de vooraf verhitte boter, waaraan u wat zout toevoegt. Giet de melk er bij en bind het vo... bekijk recept »
600 gram grote gekookte aardappelenin niet al te dunne plakjes gesneden1 grote of 2 in dunne plakjes gesneden kleinere venkels(ca. 500 gram)zout20 gram zachtgeroerde boter 150 gram tot grove kruimels gehakte Italiaanse salami75 gram fijn geraspte Par... bekijk recept »
Voor de vulling : 1 venkel waaruit het hard gedeelte is verwijderd 1/2 kg mosselen 1 sjalot 1 teentje look gember droge mosselkruiden Hoegaarden Witbier om af te blussen zwarte peper arachideolie om te wokken en om de wontons in te bakken. Ha... bekijk recept »