1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer1 venkelknol(ca. 300g)2 sjalotjes2 teentjes knoflook2 kippenbouillonblokjes50g boter1 pak risottorijst(400g)5dl droge witte Huiswijn3 eetlepels anijslikeur(slijter)50g geraspte parmezaanse kaas. Was en halveer de venkel. Verwijder de kern en snij de ... bekijk recept »
800 g kippenfilet -peper -zout -cayennepeper -2 venkelknollen -8 eetlepels kippenbouillon -2 citroenen -2 cl olijfolie (extra vierge) -0.5 theelepels Provencaalse kruiden De venkel schoonmaken en in repen snijden. De kippenfilets in blokjes of reepje... bekijk recept »
250 gr. kabeljauwfilet, 250 gr. zalmfilet, 2 venkelknolletjes, 4 eetlepels olijfolie, 300 gr. gesneden prei, 450 gr. voorgekookte krielaardappeltjes, 1 zak of blik romige mosterdsoep, zoutpeper. Verhit de olie in een diepe pan en roerbak hierin als d... bekijk recept »
4 eetlepels olie 300 g gesneden prei 2 venkelknolletjes in dunne plakjes (foodprocessor) het fijngehakte groen is voor de garnering zout en peper 450 g voorgekookte krieltjes 250 g kabeljauwfilet in 8 stukken 250 g zalmfilet in 8 stukken 1 blik (400... bekijk recept »
4 eetlepels olie 300 g gesneden prei 2 venkelknolletjes in dunne plakjes (foodprocessor) het fijngehakte groen is voor de garnering zout en peper 450 g voorgekookte krieltjes 250 g kabeljauwfilet in 8 stukken 250 g zalmfilet in 8 stukken 1 blik (400... bekijk recept »
4 eetlepels olie 300 g gesneden prei 2 venkelknolletjes in dunne plakjes (foodprocessor) het fijngehakte groen is voor de garnering zout en peper 450 g voorgekookte krieltjes 250 g kabeljauwfilet in 8 stukken 250 g zalmfilet in 8 stukken 1 blik (400... bekijk recept »
Pompoen2 stronken prei2 uien2 winterwortels1 venkel1 rode paprika1 of 2 boullionblokjes. Bak alle groenten behalve de pompoen aan in een beetje olie. Voeg als de uien glazig zijn 1 liter groenteboullion toe. snij de pompoen (gewassen maar ongeschild)... bekijk recept »
1 kleine venkelknol? sinaasappel1 theelepel (kruiden)mosterd2 eetlepels (olijf)olie1 theelepel ProvenCaalse kruiden,zoutpeper150 g frisee-sla Was de frisee, sla de bladeren droog en scheur ze in stukjes. Verdeel de sla over twee bordjes en schep de v... bekijk recept »
800 g kippenfilet peper zout cayennepeper 2 venkelknollen 8 dl kippenbouillon 2 citroenen 2 cl olijfolie (extra vierge) 0.5 theelepels Provencaalse kruiden De venkel schoonmaken en in repen snijden. De kippenfilets in blokjes of reepjes snijden en sa... bekijk recept »
1 lamsbout van /- 1,2 kg 2 venkels3 tomaten 3 soeplepels olijfolie 1 teentje knoflook 1blokje vleesbouillon Provencaalse kruiden peper en zout. Bijgerecht : gebakken gekruide aardappeltjes of verse deegwaren. Bereidingswijze De oven aanzetten op stan... bekijk recept »