1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer1 kg stamppotaardappelen (zak, uit de koeling) 2 el olijfolie 8 minigehaktballetjes (schaal) 2 venkelknollen 150 ml slagroom 1 el grove Limburgse mosterd 75 g veldsla 1 snufje zout 1 snufje peper 1 pureestamper1. Kook de aardappelen in 10-12... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 tl gemalen komijn (djinten) 150 g gesneden ui 2 venkelknollen 150 g kipfiletblokjes 400 g linzen 400 g tomatenblokjes 350 ml krachtbouillon kip 500 ml kraanwater 4 el Griekse yoghurt1. Verhit de olie in een pan en f... bekijk recept »
300 g volkoren penne (pasta) 1 venkelknol 2 el olijfolie 350 g tomato frito (tomatensaus) 150 ml hete visbouillon (van tablet) 250 g romaatjes 30 g peterselie (zakje) 250 g ijsgarnalen1. Kook de pasta volgens de aanw... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden 2 x 2 portobello (paddestoelen) 3 venkelknollen 50 g risottorijst 1 liter kruidenbouillon (van... bekijk recept »
1 zak rigatoni (pasta, 500 g) 2 venkelknollen (in dunne parten) 5 el olijfolie 75 g boter 75 g bloem 700 ml melk 200 g Gorgonzola (kaas) 2 zakken spinazie (a 300 g) 2 tenen knoflook (geperst) 1 bakje Italiaa... bekijk recept »
1 pak A-partjes (450 g) 2 rode uien 3 venkelknollen 75 g boter of margarine 2 schaaltjes zeewolffilet (` 225 g) zout en peper 2 eetlepels bloem 4 eetlepels koksroom1. Aardappelpartjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Uien ... bekijk recept »
4 sinaasappels 1 venkel 200 g gerookte kipfilet 1 theelepel grove mosterd 1 zakje waterkers (75 g) 1 rode ui (in flinterdunne ringen) 50 g blauwaderkaas (verkruimeld) 3 eetlepels zwarte olijven 1 theelepel honing 3 ee... bekijk recept »
1 venkelknol 2 maal 2 konijnenbouten 2 eetlepels grove mosterd 50 g boter 1 teentje knoflook (in plakjes) 3 eetlepels anijsdrank (bijv. pernod, slijter) 100 ml venkelthee 250 g kastanjechampignons 2 eetlepels olijfolie1. Ven... bekijk recept »
300 g trottole 2 venkelknollen 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 2 tl gemalen venkelzaad 50 ml droge witte wijn 400 g tomatenschijven 125 g crème fraîche 300 g rauwe gepelde roze garnalen (diepvries, ontdooid) 15 g munt1. Kook de... bekijk recept »
1 venkel 1 citroen 1½ dl olijfolie 4 roodbaarsfilets 1 blikje ansjovisfilets 1 el bloem 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)1. Venkel schoonmaken en in plakjes snijden. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen... bekijk recept »