1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer1 stokbrood art wit 6 el olie 1 courgette 6 Toscaanse worstjes 1 venkelknol 1 tl karwijzaad 1 teen knoflook 1 rode peper 1 sinaasappel 1 el platte peterselie 100 g Hollandse garnalen 65 ml zure room 50 g Bleu d'Auvergne1. Verw... bekijk recept »
1 scheutje mengeling van 4 oliën 100 g vaste aardappelen 100 g venkel 100 g gerookte zalm 2 eetlepels Turkse yoghurt 0,5 koffielepel mierikswortelpasta 0,25 citroen zout zwarte peper1. Meng de yoghurt, de mierikswortelpasta, het citroensap, de olie, ... bekijk recept »
500 g kabeljauwfilet 1 snufje zout 1 snufje peper 75 g Toscaanse tapenade 4 el olijfolie 600 g mini-krieltjes 2 venkelknollen 1 ovenschaal (inhoud 1,5 L)1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper... bekijk recept »
1 teen knoflook 6 takjes verse oregano (plantje, AH Biologisch, alleen de blaadjes) 3 handsinaasappels 3 el extra vergine olijfolie Bios (fles 500 ml, Monini) 2 venkelknollen 1 bosje radijs1. Snijd de knoflook heel fijn en de helf... bekijk recept »
400 g kabeljauwfilet (diepvries, ontdooid) 5 el olijfolie 2 sinaasappels 350 ml kokend water 1 groentebouillontablet 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden 1 bosje bosui 20 g platte peterselie (bakje) 2 venkelknollen 300 g cous... bekijk recept »
2 bollen knoflook 1 bos rozemarijn 1 lamsbout zonder bot (2 kg) 100 g boter olijfolie 2 bossen kervel 2 bossen dragon 2 bossen munt 2 bossen verveine 1 venkel 3 oerpenen 1 bol knoflook olijfolie 1.5 kg tuinbonen in de peul of 500 g diepvriestuin... bekijk recept »
1/2 kleine venkel (a 300 g) 2 potten witte bonen ((a 330 g), uitgelekt) 1 bekertje slagroom (125 ml) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 el verse tijmblaadjes1. Snijd de venkel in blokjes van 3 mm. Spoel de bonen af in een z... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 el olijfolie 1 grapefruit 100 g kappertjes 25 g bieslook (bakje) 100 g rivierkreeftjes (koelvers)1. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer, verwijder de harde kern en snijd i... bekijk recept »
1 kleine venkel 2 vetarme bouillonblokjes 120 g diepgevroren erwtjes 2 eetlepels olijfolie 400 g fettuccine 220 g groene mini-asperges 1 afgestreken eetlepel bloem 20 cl verse room 120 g extrafijne sperziebonen (nettogewicht, schoongemaakt) peper en ... bekijk recept »
0.5 koffielepel gemalen piment 2 stengels citroengras enkele takjes koriander (ter versiering) 2 sjalotten peper en zout 2 eetlepels olijfolie 1 venkelknol 2 kg mosselen1. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak de rest fijn. 2. Sn... bekijk recept »