1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer500 g gnocchi 1 rode ui 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 2 venkelknollen 1 courgette 2 el zwarte olijven 1 bosje bladpeterselie 200 g diepvriesdoperwten 125 g mascarpone 100 g Parmezaa... bekijk recept »
2 kleine venkelknollen 300 g aardappels zout 2 voorgekookte kreeften (à 500 g) 90 g boter of margarine 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1½ dl kreeftensoep (zak à 400 ml AH Huistraiteur) peper 2 eetlepels pernod&nb... bekijk recept »
1 kg mosselen ⅛ l droge witte wijn 1 ui 3 tenen knoflook 1 prei 1 venkelknol 5 trostomaten 3 eetlepels olijfolie ½ theelepel paprikapoeder 1 envelopje saffraan 2 visbouillontabletten 400 g roodbaarsfilet 1½ eet... bekijk recept »
100 ml witte vermout 4 eetlepels gehakte fijne kruiden (diepvries) 1 visbouillontablet 4 smalle zalmfilets ((van gelijke grootte) 1 venkel 1 limoen 6 eetlepels mayonaise1. In wijde pan 300 ml water met vermout en helft van kruid... bekijk recept »
1 citroen 5 eetlepels olijfolie extra vierge ½ zakje verse munt (a 15 g), fijngesneden) 300 g risottorijst (pak a 500 g) 1 grote venkel (ca. 300 g) 1 eetlepel milde paprikapoeder 2 theelepels kaneel 4 kleine kipfilet... bekijk recept »
1 bakje groene olijventapenade (100 g) 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes) ½ zakje verse peterselie ((a 30 g), fijngesneden) 2 takjes munt (grofgesneden) 5 eetlepels olijfolie 2 venkelknollen 2 rode uien ... bekijk recept »
1 venkelknol 1 takje rozemarijn (naaldjes gerist) 50 g walnoten grof zeezout citroenpeper (molentje) 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels olijfolie extra vierge 1 zak eikenbladslamelange (100 g) 100 g roquefort (kaas... bekijk recept »
1 bosuitje 1 kleine venkel (ca. 300 g) 1 grote aardappel (ca. 200 g) 1 bakje witte wijnsaus voor vis (150 g) 1 kleine tomaat 1 forel (ca. 200 g) 2 takjes tijm1. Bosuitje schoonmaken en in stukjes van ca. 1 cm snijden. ... bekijk recept »
1 kg panklare mosselen (bak a 2 kg) 300 ml witte wijn 1 venkelknol 1 eetlepel olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 winterwortel (in dunne plakjes) 500 ml warme visbouillon (van tablet) 125 ml slagroom allesbinder1. Mossel... bekijk recept »
100 g zongedroogde tomaten 1 teen knoflook 3 el balsamicoazijn 2 el vloeibare honing 1 tl verse tijm 5 el olie 750 g lamsrack (Feestfavoriet, op kamertemperatuur) 2 venkelknollen1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de tomaten i... bekijk recept »