Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

De drie-manieren mossel

2 kg verse Zeeuwse mosselen 1  sjalotje 2 teentjes knoflook 25 g roomboter 1 kleine prei 1  venkel 2 stengels bleekselderij 300 ml witte wijn 1 bosje peterselie 2  citroenen 4 el olijfolie extra ... bekijk recept »

Pastasalade met venkel en Hollandse Nieuwe

300 g penne zout en peper 2 el pijnboompitten 1 venkelknol met groen 1 rode ui in halve ringen 1 komkommer in halve plakjes 4 el olijfolie extra vierge sap van 1 citroen 8 Hollandse Nieuwe (haring)Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volg... bekijk recept »

Fisherman's Pie

800 g kruimige aardappels 100 ml melk 1  ei 1  ui 1  rode paprika 1  groene paprika 250 g champignons 1  venkel olijfolie om in te bakken 100 g geraspte jonge kaas 400 ml gezeefde tomaten 300 g ... bekijk recept »

Witlof-venkelsalade met gruyère

1 venkel 150 g witlof (in reepjes) 1 eetlepel citroensap 250 g cherrytomaten 5 eetlepels olijfolie 1 theelepel mosterd ½ teentje knoflook (geperst) 2 eetlepels witte-wijnazijn 100 g gruyère ((kaas) in reepjes)1. Ov... bekijk recept »

Pasta met snijbonen en luchtige salade

300 g meergranen spaghetti 250 g snijbonen boter 2 tl chilivlokken 150 g gorgonzola dolce 200 g gerookte zalm PastaKook de pasta gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.Snijd de uiteindes van de snijbonen en snijd ... bekijk recept »

Schelpjespasta met venkel en witlof

3 stronken witlof 2 venkelknollen, in dunne parten 4 el olijfolie 300 g schelpjespasta (zak 500 g, biologisch) 150 g belegen kaas 50+ (biologisch), geraspt 1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van ... bekijk recept »

Ovenratatouille met kruidige lamsgehaktballen

3 tenen knoflook 20 g Italiaanse kruidenmix 50 ml olijfolie 200 g venkel 250 g tomaten 1 gele paprika 1 groene paprika 100 g sjalotten 1 snufje zout 1 snufje peper 500 g lamsgehakt 60 g paneermeel 1 ei (M) 30 g boter 1 vijzel1. Verwarm ... bekijk recept »

Geroosterde zalm op aardappelsalade

1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 venkelknol 75 ml mayonaise 1 citroen (uitgeperst) 4 zalmfilets (wild a ca. 125 g (zak 750 g diepvries) ontdooid) 2 el olijfolie 1 komkommer (in halve plakjes) 1 zak veldsla ... bekijk recept »

Gazpacho van meloen en venkel

2 eetlepels bieslook, fijngesnipperd 1 cavaillonmeloen 2 eetlepels ciderazijn ijsblokjes 2 eetlepels olijfolie 200 g oudbakken brood paprikapoeder 1 Spaanse meloen (gele meloen) 0,5 knol venkel zout bieslook voor de afwerking1. Snijd de korsten van h... bekijk recept »

Groentewokstukjes met spinazie en venkel

1 rode paprika 2 el sesamolie 350 g groente wokstukjes 3 el Japanse sojasaus 1 venkelknol 300 g spinazie 850 g flageolets1. Halveer de paprika en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 x 2 cm. Verhit de ... bekijk recept »

Pagina 13 van 100