1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer2 kg verse Zeeuwse mosselen 1 sjalotje 2 teentjes knoflook 25 g roomboter 1 kleine prei 1 venkel 2 stengels bleekselderij 300 ml witte wijn 1 bosje peterselie 2 citroenen 4 el olijfolie extra ... bekijk recept »
300 g penne zout en peper 2 el pijnboompitten 1 venkelknol met groen 1 rode ui in halve ringen 1 komkommer in halve plakjes 4 el olijfolie extra vierge sap van 1 citroen 8 Hollandse Nieuwe (haring)Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volg... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels 100 ml melk 1 ei 1 ui 1 rode paprika 1 groene paprika 250 g champignons 1 venkel olijfolie om in te bakken 100 g geraspte jonge kaas 400 ml gezeefde tomaten 300 g ... bekijk recept »
1 venkel 150 g witlof (in reepjes) 1 eetlepel citroensap 250 g cherrytomaten 5 eetlepels olijfolie 1 theelepel mosterd ½ teentje knoflook (geperst) 2 eetlepels witte-wijnazijn 100 g gruyère ((kaas) in reepjes)1. Ov... bekijk recept »
300 g meergranen spaghetti 250 g snijbonen boter 2 tl chilivlokken 150 g gorgonzola dolce 200 g gerookte zalm PastaKook de pasta gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.Snijd de uiteindes van de snijbonen en snijd ... bekijk recept »
3 stronken witlof 2 venkelknollen, in dunne parten 4 el olijfolie 300 g schelpjespasta (zak 500 g, biologisch) 150 g belegen kaas 50+ (biologisch), geraspt 1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van ... bekijk recept »
3 tenen knoflook 20 g Italiaanse kruidenmix 50 ml olijfolie 200 g venkel 250 g tomaten 1 gele paprika 1 groene paprika 100 g sjalotten 1 snufje zout 1 snufje peper 500 g lamsgehakt 60 g paneermeel 1 ei (M) 30 g boter 1 vijzel1. Verwarm ... bekijk recept »
1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 venkelknol 75 ml mayonaise 1 citroen (uitgeperst) 4 zalmfilets (wild a ca. 125 g (zak 750 g diepvries) ontdooid) 2 el olijfolie 1 komkommer (in halve plakjes) 1 zak veldsla ... bekijk recept »
2 eetlepels bieslook, fijngesnipperd 1 cavaillonmeloen 2 eetlepels ciderazijn ijsblokjes 2 eetlepels olijfolie 200 g oudbakken brood paprikapoeder 1 Spaanse meloen (gele meloen) 0,5 knol venkel zout bieslook voor de afwerking1. Snijd de korsten van h... bekijk recept »
1 rode paprika 2 el sesamolie 350 g groente wokstukjes 3 el Japanse sojasaus 1 venkelknol 300 g spinazie 850 g flageolets1. Halveer de paprika en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 x 2 cm. Verhit de ... bekijk recept »