1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer500 g vongole 500 g mosselen 400 g orecchiette (pasta) olijfolie 1 tl venkelzaadjes 1 citroen 2 takjes peterselie 100 ml witte wijn 2 teentjes knoflook 200 g kabeljauwfilet 0.5 rode peper Pasta met... bekijk recept »
100 g basmatirijst 1 ei 3 sneetjes gerookte zalm 300 g bladerdeeg 1 venkelknol 100 g wilde rijst zout, peper1. Kook de basmatirijst en de wilde rijst afzonderlijk 25 minuten in gezouten kokend water. 2. Laat zorgvuldig uitlekken en laat afkoelen. 3... bekijk recept »
400 g “Plate de Florenville” aardappelen (nettogewicht, geschild) 500 g pangasiusfilets 1 l water 1 venkelknol 2 tomaten 200 g diepgevroren erwtjes 2 visbouillonblokjes 1 dopje saffraanpoeder peper en zout1. Doe de geschilde en in stukken gesneden aa... bekijk recept »
1 friszoete appel 1 venkel 3 el witte balsamicoazijn 1 sinaasappel 8 varkenschipolata's 4 melkwitte bakkerspunten1. Verwijder het klokhuis van de appel, halveer in de lengte en snijd samen met de venkel in de breedte in flinterdunne plakjes... bekijk recept »
400 g verse kabeljauwfilet 3 eetlepels zeezoutkristallen 1 schaaltje bloemkoolroosjes (350 g) 1 kleine venkelknol 200 g groene asperges 8 worteltjes 8 kleine nieuwe aardappels zout 4 eieren (S) teentjes knoflook (4 à 5) ... bekijk recept »
200 g artisjokbodems 250 g champignons 100 g bospeen 100 g venkel 200 g krieltjes 4 el olijfolie 1 teen knoflook 100 ml droge witte wijn 200 ml visbouillon 1 zak grote rauwe ongepelde garnalen (diepvries) 1 bakje smaakboter truffel 1 snufj... bekijk recept »
1 venkel 2 stengels bleekselderij 2 teentjes knoflook 1 dl droge witte wijn 1 pot visfond (380 ml) zout en peper 2-3 eetlepels Japanse sojasaus 1-2 eetlepels citroensap 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 1 Schots zalmhaasje ... bekijk recept »
1 courgette 1 venkelknol 1 aubergine 50 ml olijfolie 2 tl gedroogde tijm 1 tl gemalen venkelzaad1. Steek de barbecue aan. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 2 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderk... bekijk recept »
2 venkelknollen 3 eetlepels olijfolie 400 g winterpeen (in dunne plakjes) 250 g sperziebonen (schoongemaakt) 2 rode uien (in ringen) 2 takjes rozemarijn (naaldjes, grofgehakt) 1 blikje ansjovisfilets 250 ml slagroom ... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 50 g boter roze peperkorrels (molentje) 2 venkelknollen 2 sjalotten (in dunne plakjes) 4 stukken roodbaarsfilet (ca. 125 g per stuk) 100 ml droge witte wijn1. Verwarm de oven voor op 175 °C. R... bekijk recept »