Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

RODE UIENTAART

Rode uientaart met pijnboompitten Sander heeft weer iets lekker klaar gemaakt. Fan van hartige taarten? Probeer dan eens deze ovIngredienten: 150 gr. bloem 115 gr. koude boter erheerlijke variant met rode uienspekpijnboompitten en gruyere. Om je ... bekijk recept »

Ceviche Peruana

4 tongfilets ca 90 tot 100 gr elkin dunne repen gesneden1,5 dl droge witte wijn1,5 dl. limoensap (4 a 5 limoenen)2 uienin dunne plakjes gesneden1 theelepels zout1,5 dl water 1 dl.witte wijnazijn2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u ... bekijk recept »

Limburgs Gehakt Met Een Stevige Saus

1 Kg gehakt naar keuze. 2 Uien. 3 Paprika's. l Grote fles Heinz Tomatenketchup. l Kleine fles hot Ketchup. 3 Blikken of glazen gesneden champignons. (Indien meer gehaktdan ook de rest van de ingredienten aanpassen aan de hoeveelheid gehakt) Runder ge... bekijk recept »

Pasta Frittata Met Paddestoelen

200 gr. volkoren spaghetti 2 uien teen knoflook 500 gr. gemengde paddestoelen 4 eetlepels olijfolie theelepel chilipoeder eetlepel Italiaanse kruiden 4 eieren 6 eetlepels room 100 gr. geraspte geitenkaas zout en zwarte peper Kook de spaghet... bekijk recept »

Boekweitsalade Met Bier

200 gram boekweit (voorgekookt)4 pruimtomaten2 rode uien2 tenen knoflook1/2 bosje peterselie1 dl herfstbier1 dl olijfoliezoutpeper bijvoorbeeld: Grolsch HerfstbokLeffe BruinAlfa BokbierHeineken TarwebokDommels Bokbier Primeur Voorbereiding Bereidings... bekijk recept »

Snelle Pittige Tomatensoep

-3a4 middelgrote uien. -3 eetl.olie naar keus. -1 klein blikje/eetl.tomatenpuree -1 klein teentje knoflook. -1 blikje tomaten in blokjes. -1/2 eetl.rode sambal. -1 potje runderbouillon. -smaakstoffenaromat,uienpoeder,suiker. -1 ltr.water. -1 ei. Hulp... bekijk recept »

Ouderwetse Rodekool

1 flinke rode kool3 uienolijfolie5 el bruine suiker1 glas balsamicoazijnsap van 2 sinaasappels1 glas rode wijn2 laurierblaadjes6 kruidnagelszout Hulpmiddelen Mesgrotehoge panspatel Hulpmiddelen - Mesgrotehoge panspatel Voorbereiding Pel en snijd de ... bekijk recept »

Janssons Frestelse

2 blikjes ansovisfilets2 el olie3 grote uienin ringen3 dl slagroom4 dl volle melk1 eilosgeklopt750 gram kruimige aardappelsin reepjes750 gram knolselderijin reepjeszout en peper50 gram boter of margarinein blokjes Spoel de ansjovisfilets onder lauw w... bekijk recept »

Tomatensoep

1 kg. vleestomaten4-5 uien2-4 teentjes knoflookoregano0,6 liter waterzout en peperdilleslagroom ongekloptmaizena Hulpmiddelen Kookpanvergiet Hulpmiddelen - Kookpanvergiet Voorbereiding Ontdoe de uien en teentjes knoflook van hun omhulsel. Bereidings... bekijk recept »

Dublinse Coddle.

8 varkens- of runder worstjes 4 plakken bacon 30 g braadvet 2 grote uiengesnipperd 2 teentjes knoflokgeperst 4 middelgrote kruimige aardappelenin schijfjes van 3 mm ? tl gedroogde salie gemalen peper 2 dl kippenbouillon 2 eetl. fijngehakte peterselie... bekijk recept »

Pagina 99 van 100