Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Grieks Stoofvlees

60 ml olijfolie750 gram sjalotjes1 kilo rundvlees3 grote tenen knoflook(in de lengte gehalveerd)2,5 dl rode wijn 1 kaneelstokje6 pimentkorrels grof gemalen zwarte peper zout 2 laurierblaadjes 1 el rode wijn azijn 2 el tomatenpuree 2,5 dl.runderbouill... bekijk recept »

Vlaamse Stoofpot

600gr.rundvlees (sucadelappen)30gr.bloemscheut olijfolie2 grote uien3 tenen knoflook,1/2 theel.tijm2 laurierblaadjes1 flesje zwaar biermosterdzout en peper. 1 bruine boterham. Hulpmiddelen Stoofpan (hapjespan) Hulpmiddelen - Stoofpan (hapjespan) Vo... bekijk recept »

Koetsiersgoelash

500 g uien 75 g varkensvet (reuzel) 2 eetlepels paprikapoeder (edelsusz) 2 eetlepels tomatenpuree 750 g runds-stoofvlees zout-2 tenen look 1theelepel majoraan 1/2 theelepel gemalen kummel geraspte schil van 1 citroen 1/4 l heet water Hulpmiddelen Vo... bekijk recept »

Pizza Uienbrood

1 pak mix voor pizzabodem400 gr. uienolijfolie3 thl. rozemarijn1 kleine eetl. zeezout. Hulpmiddelen Ovenbakplaatkwastje. Hulpmiddelen - Ovenbakplaatkwastje. Voorbereiding Pel de uien en snijd ze in ringetjes.verwarm de oven voor op 225 gr. vet de ba... bekijk recept »

Zwabische Uientaart

Voor het gistdeeg: verse gist (ca. 30 g) 150 ml lauwwarm water 375 g tarwebloem 1/81 olie 1 TL zout een beetje vet voor het blik een beetje bloem voor het uitrollen Voor de garnering: 1,5 kg uien 100 g gerooktdoorregen spek 2 EL boterolie 250 g zure... bekijk recept »

Lamskerrie Met Hazelnoten

2 uien - 1 bloemkool - 4 aardappelen (vastkokers) - 100 gram blanke hazelnoten - 50 gram boter - 500 gram lamspoelet - 2 eetlepels bloem - 3 eetlepels bloem - 3 eetlepels kerrie - 2 eetlepels tomatenpuree - ? liter groentebouillon (van een tablet) - ... bekijk recept »

Osso Buco Met Boschampignons

6 plakken kalfsschenkel2 blikken tomaat met kruiden1 bokaal boschampignons2 takken selderij4 uien2 glazen rode wijnbloempeperolijfolie Voorbereiding Kuis en hak de selderij fijnidem voor de uien. Bereidingswijze Wentel de plakken kalfsschenkel in de ... bekijk recept »

Stoofvlees Op Zijn Surinaams

1 kilo runderriblappen 2 uien 4 vleestomaten 1 grote pot sperciebonen 1 rode spaanse peper ketjab zout en peper nootmuskaat half pakje croma aardappelen Voorbereiding Riblappen in vieren snijden. uien in ringen snijden tomaten in grote stukken snijde... bekijk recept »

Hachee

1 pond hacheevlees (=mager rundvlees) 1 kg uien 4 laurierbladen 5 kruidnagels 1 theelepeltje kerriepoeder 1 blokje goudboullion 2 eetlepels azijn wat maizena om te binden Voorbereiding Uien snipperen en fijn maken. Bereidingswijze Eventueel in wat ou... bekijk recept »

Ouderwetse Hachee

500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur) 500 gr.uien 2 th.l.rietsuiker 2 eetl.bloem 5 dl.runderbouillon van tablet 1 fl.leffe bruin of bruin bier 2 blaadjes laurier 2 kruidnagels 100 gr.margarine flinke scheut olie(om te bakken) Pepe... bekijk recept »

Pagina 96 van 100