Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Epaule D'Agneau Boulangere

Een lamsschouder van 1.5 kgzoutpeper2-3 knoflookteentjes250 gram uien25 gram boter1 el olie1 kg aardappelen3 dl bouillon. voor de garnering versgehakte kruiden zoals peterselie of waterkers. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. het vlees... bekijk recept »

Hongaars Lamszadel

1 lamsrug - paprikapoeder - 150 gram ansjovisfilets - 150 gram boter - 1 teentje knoflook - armagnac - slagroom - 8 kleine tomaatjes - 3 uien - zoutpeper Geef zout en peper over de lamsrug en wrijf ze in met paprikapoeder. Strijk ze in met olie. Leg ... bekijk recept »

Pilau / Pilaf / Pilav Uit Zanzibar

1 theelepel komijnzaad 1 theelepel zwarte peperkorrelsgemalen enkele hele kruidnagels 1 kaneelstokje of 1/2 theelepel kaneelpoeder een paar kardamonzaadjes olie om te bakken enkele teentjes knoflook 1 eetlepel verse gemberin stukjes gesneden 600 gr... bekijk recept »

Pilaf A La Ben - (Kip)

500 gram Kippe vlees2 grote Uien1 klein blikje Tomatenpuree1 a 2 el Ketjap (manis)1 tl sambal (manis)1 blokje Kippe bouillon1 liter blik halve Perzikken2 buideljes lassie rijstPeper en zout. Hulpmiddelen SnijplankjeMesLepelPan met DekselHulpmiddelen... bekijk recept »

Kip In Duiveltjessaus

2 uien 1,5 teentje knoflook 500 gr. kipfilet 8 el. tomatenketchup 8 el. ketjap manis 6 el. azijn 2 tl. sambal oelek 2 tl. bruine basterdsuiker 1 zakje Knorr mix voor nasi zonnebloemolie 300 gr. peultjes 1 el. pindakaas 3 el. slagroom. Pel en snipper ... bekijk recept »

Belgische Stoofvlees

Runderlappen met vet eraan,rundervet,bakboter of becel bak en braad,uien,boterham zonder korst,bruin of wit naar smaakmosterdpeper,zoutlaulierblad,kruitnagelwarm water,bier(een kriekje of een gewoon biertjetrappist kan ook) Hulpmiddelen Plank en mes... bekijk recept »

Boontjes Op Griekse Wijze

- bosje peterselie - 250 gram champignons - olijfolie - 0.5 kilo aardappelen - 1 eetlepel zeezout kristallen - 0.5 eetlepel gemalen zwarte peper - 3 rijpe tomaten - 0.5 kilo boontjes - 2 grote uien - 3 teentjes knoflook Snij de uiteinden van... bekijk recept »

KWEI FEI KIP

1 rode Spaanse peper 3 schijfjes gemberwortel 2 lente-uien 2 rode uien 1? el Chinese rijstwijn 600 ml frituurolie 1? l kippenbouillon 180 ml rode wijn 1 kip 3 el AMOY donkere soja saus 2 el AMOY lichte soja saus 1 potje AMOY Peking zoet-zure mie/miho... bekijk recept »

Rozemarijnkonijn Met Cantharellen En Knoflook

4 konijn achterbouten a 220 gram 220 gram rode uien 3 knoflookteentjes 250 gram cantharellen 380 gram vastkokende aardappels 8 plakken gerookt spek (80 gram 3 tl olijfolie 3 takjes rozemarijn, 6 jeneverbessen 9 peperkorrels 3 kruidnagelen 125 ml witt... bekijk recept »

Geglaceerde Visveloute Met Fijne Kruiden

Voor de basisbouillon: 2 kg visafval van platvissen 2 uien 3 sjalotten 2 seldertakjes boter 1 kruidentuiltje (peterselietijm en laurier) Voor de soep: 2 preiwitten 1 seldertakje 2 uien boter 60 gr bloem peper en zout Voor het garnituur: 2 dl room 1 e... bekijk recept »

Pagina 95 van 100