673 recepten met spruitjes
Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer800 g kruimige aardappelen 2 zoete uien 1 teen knoflook 700 g spruitjes 270 g kalkoenfilets 400 ml kraanwater 72 g Hollands pannetje sperziebonen (pakje) 2 el vloeibare margarine 125 g magere spekreepjes 100 ml halfvolle melk1.... bekijk recept »
ca. 375 g kipfilet (gehalveerd) 3 eetlepels olijfolie 1 ui (in halve ringen) 1 zak pastasaus (traditionale (600 g)) 500 g spruitjes (gehalveerd) 150 g cherrytomaten (bakje a 250 g, gehalveerd) 300 g tagliatelle&nb... bekijk recept »
450 g spruitjes 1 teentje knoflook 30 g walnoten zout 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels magere spekblokjes ½ theelepel gedroogde tijm peper1. Spruitjes schoonmaken en wassen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Walnoten in ... bekijk recept »
400 g extra belegen boerenkaas 100 g twijfelaar 25 g boter 25 g bloem 500 ml witte wijn 5 tenen knoflook 200 g spruiten 200 g ongesneden snijbonen 200 g radijsjes 1 rode paprika 300 g worteltjes geschrapt 1 stokbrood ½ tl... bekijk recept »
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries) 900 g spruitjes 1 rode paprika 4 eieren 100 ml koffieroom 150 g geraspte oude kaas (zakje) 2 g boter om in te vetten 250 g hamblokjes (duopakje)1. Verwarm de o... bekijk recept »
800 g gekruide ribbel partjes met knoflook en rozemarijn (zak 600 g, diepvries) 2 schaaltjes schouderkarbonades (a 360 g) 2 el olijfolie 2 x 375 g spruitjes (gehalveerd) 2 rode uien (in parten) 1 teen knoflook (in p... bekijk recept »
350 g geschoonde spruitjes 450 g Italiaans pizzadeeg met olijfolie (diepvries, ontdooid) 125 g crème fraîche 2 tl nootmuskaat 2 uien 200 g spekreepjes1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruiten en kook ze 5 min. Giet af. Ver... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 600 g spruiten 400 g appel (goudreinetten) 1 el vloeibare margarine 1 snufje peper 1 magere rookworst (275 g) 4 el walnoten 4 el gladde mosterd 1 el olijfolie1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Voeg de spruit... bekijk recept »
95 g hazelnoten 700 g geschoonde spruitjes 2 appels 30 g boter 2 el ahornsiroop1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. 2. Halveer de spr... bekijk recept »
1 boerenkip in ovenzak (ca. 930 g) 1 zak krieltjes in schil (pondje kriel) 1 zakje pijnboompitten (65 g) 2 zakken spruitjes (geschoond, a 350 g) 1 eetlepel (olijf)olie 1 zakje geraspte oude kaas (80 g)1. Oven op 175... bekijk recept »