673 recepten met spruitjes
Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer400 g spruitjes 2 el citroensap 3 olijfolie 2 tl pijnboompitten 1 sjalotje 530 g kabeljauwfilet 25 g roomboter 85 g rauwe ham Exclusief 3 takjes kervel 2 tl bieslook 1 snufje zout 1 snufje peper 1 ovenschaal 1 bakplaat bekleed met bakpap... bekijk recept »
45 g amandelschaafsel (zakje) 450 g aardappelkroketjes (diepvries) 1 kg spruitjes (zak à 500 g) 450 g varkenshaasjes 3 el vloeibare margarine 360 g champignonroomsaus (bakje à 180 g)1. Oven op 220 °C voorverwarmen. Verhi... bekijk recept »
1 kabeljauwfilet ((zak 750 g, diepvries), ontdooid) 1 el bloem (op een bord) 1 ei (losgeklopt) 2 el sesamzaad ((100 g), op een bord) 25 g boter 1/2 duopak krieltjes (700 g) 125 g spruitjes ((zak 1 kg, diepvri... bekijk recept »
2 eetlepels olie 1 ui (grofgesnipperd) 1 grote winterwortel (in plakjes) 150 g knolselderij (in blokjes) 4 aardappels (in grove stukken) 400 g spruitjes (schoongemaakt) 1 groentebouillontablet (verkruimeld) ... bekijk recept »
3 varkenshaasjes ((a ca. 200 g), op kamertemperatuur) 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook (gesnipperd) 400 g paddestoelenmelange (in stukken) 200 ml slagroom 2 theelepels aardappelzetmeel 4 eetlepels madera (slij... bekijk recept »
1 1/2 zak röstiko's (bacon&ui (zak a 450 g, diepvries)) 1 zak spruitjes ((500 g), schoongemaakt) 30 g boter 2 x 2 pepersteaks (schaal 2 stuks, 200 g) 3 kleine uien (in partjes) 1 bakje champignons (250 g) 1 bakje ... bekijk recept »
500 g panklare spruitjes 1 sjalot 2 el olijfolie 125 g gerookte spekblokjes1. Kook de spruiten 8 min. in een pan water. Snipper ondertussen de sjalot. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de spekblokjes 5 min. Bak de sjalot 2 min. mee. ... bekijk recept »
4 stuks kipfilets 4 tl crema van zongedroogde tomaten (potje a 140 g) 4 takjes verse basilicum (bakje a 15 g) 3 el olijfolie semi-zongedroogde tomaten (zeer fijn gesneden)1. Maak 4 grote dubbele lagen folie en leg op elke laag ... bekijk recept »
700 g spruitjes (schoongemaakt) 75 g Zeeuws spek (in heel kleine stukjes) 2 teentjes knoflook 3 el mascarpone (verse roomkaas)1. Kook de spruitjes in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet de groente goed af. Stamp de spruitjes... bekijk recept »
2 zakken spruitjes (geschoond (a 350 g)) 1 teen knoflook (geperst) 125 ml kookroom 150 g gruyère (kaas) (geraspt) zwarte peper (versgemalen) nootmuskaat1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruiten in ruim water in... bekijk recept »