673 recepten met spruitjes
Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer1 uien (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 el olijfolie 125 g champignons (heel fijngesneden) 75 g risottorijst 50 ml droge vermout (slijter) 250 ml groentebouillon (van tablet) 75 g spruitjes (za... bekijk recept »
500 g spruitjes (schoongemaakt) 1 zoete ui 2 cm verse gember 1 appel friszoet (bijv. elstar) 3 el olijfolie 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl chilipeper (gemalen)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de spruitjes 3 min. ... bekijk recept »
1 zak spruitjes ((500 g), schoongemaakt) 1 schaal runderbraadworsten (4 stuks) 125 g gerookte spekblokjes (duobakje a 250 g) 1 ui (in halve ringen) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 bakje champignons ((250 g), ... bekijk recept »
400 g spruitjes 2 eetlepels olijfolie 50 g gepelde walnoten 50 g zwarte olijven zonder pit 1 eetlepel citroensap zout (versgemalen) peper1. Spruitjes schoonmaken en halveren. In wok olie verhitten. Spruitjes op middelhoog vuur al omschepp... bekijk recept »
700 g spruitjes (klein, schoongemaakt) 15 g boter 1 rode ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (uitgeperst) 1 gedroogde chilipeper (chille) 1½ el bloem 200 ml geslagen room (23% vet) 1 el rozemarijn (fijngehakt)... bekijk recept »
1 knolselderij (van ca. 800 g) 2 eetlepels olijfolie 1 ui (gesnipperd) 50 g snelkook zilvervliesrijst 1 pot vleesfond (380 ml) 2 x 225 g varkenshaas 1 theelepel kaneelpoeder 350 g spruitjes (panklaar)1. Snijd de knol... bekijk recept »
900 g spruitjes (zak à 450 g) 1 ui 3 tenen knoflook 3 el olijfolie 150 g geitenkaas (Bettine Blanc 58) 150 g notenmelange (zakje) 124 g aardappelpuree (pak 2 x 62 g) ½ tl nootmuskaat ½ tl kaneel1. Kook de... bekijk recept »
600 g spruitjes 1.2 kg iets kruimige aardappelen 375 g kabeljauwfilet (zak à 750 g, diepvries, ontdooid) 2 el tapenade van zongedroogde tomaten 2 el amandelschaafsel 200 g crème fraîche1. Maak de spruitjes schoon. Schil de aardappelen ... bekijk recept »
1 zak spruitjes (500 g) 1 eetlepel olijfolie 3 sjalotten (fijngesneden) 1 theelepel bloem 150 ml melk 150 g gorgonzola (blauwaderkaas)1. Maak de spruitjes schoon: verwijder het stronkje en eventueel de buitenste blaadjes. Koo... bekijk recept »
600 g kruimige aardappels 500 g spruitjes 250 g gerookte spekreepjes 100 g gedroogde abrikozen 2 tl kerriepoeder 100 ml melk 25 g boter Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Maak de spruitjes schoon en sn... bekijk recept »