673 recepten met spruitjes
Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer300 g farfalle (pasta, zak 500 g) 2 x 375 g spruitjes (in vieren) 2 uien (in smalle partjes) 2 el olie 1 schaal gerookte kipfiletreepjes (ca. 250 g) 2 el Franse mosterd (flesje 250 ml) 1 bakje zuivelspread (b... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 1 grote ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gesnipperd) 1 zak spruitjes (panklaar, 350 g) 1 eetlepel gedroogde tijm 2 blikken witte bonen (a 850 g) 1 liter vleesbouillon (van tablet) 100 g... bekijk recept »
800 g schenkel 3 l koud water 850 g groentesoeppakket 0,5 el gekneusde peperkorrels 1 pastinaak 100 g grote spruitjes 1 snufje zout 1 snufje peper 1 schuimspaan 1 schone keuken- of passeerdoek (zonder luchtjes) 1 zeef1. Breng de schenkels m... bekijk recept »
300 g spruitjes 2 tenen knoflook 1 takje tijm 15 g boter 1 rode peper 1 citroen1. Snijd de spruitjes in plakjes van ca. 2 mm of snijd ze op de fijne snijschijf van een keukenmachine. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en smelt hierin ... bekijk recept »
1 zakje gedroogd roodfruit (180 g) 2 zakjes spruitjes (geschoond, a 350 g) 1 ui 1 zak aardappelpuree (deelblokjes, 750 g) 2 schaaltjes biefstuk (a 300 g) 4 eetlepels boter1. Fruit met 100 ml water in magnetron op vol ver... bekijk recept »
1 kg rosevalaardappeltjes (kerstassortiment) 250 g champignons 0,5 citroen 700 g spruitjes 150 g sjalotten 3 el olijfolie 0,5 bakje granaatappelpitjes (à 95 g) 2 el bladpeterselie 1 snufje zout 1 snufje peper ... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 10 g boter 3 sjalotten (gesnipperd) 1 teentje knoflook (fijngesneden) 3 bakjes lamslapjes ((a la minute), in reepjes) 250 ml rode wijn (op kamertemperatuur) 500 g spruitjes (panklaar) 50 g ... bekijk recept »
1 potje krachtbouillon (rundvlees (350 ml)) 150 g penne (pasta, zak 500 g) ½ zak spruitjes ((a 500 g), schooongemaakt) 1 duobakje Provençaalse (magere spekreepjes (250 g)) 2 uien (in halve ringen) 250 g winterp... bekijk recept »
1 eendenborstfilets zout versgemalen peper 1 sjalotje 1 blikje bramen (200 g Jonker Fris) ½ dl medium dry sherry of witte port ½ pot wildfond (` 380 ml AH) 1 theelepel tijm 40 g koude roomboter1. Eendenborstfilets ... bekijk recept »
200 g dupuis-linzen 500 g zoete aardappelen 350 g spruitjes 6 el arachideolie 1 el baharat 1 friszoete appel 3 el appelciderazijn 15 g verse munt 5 el Griekse yoghurt 1 tl harissa1. Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Giet af en laa... bekijk recept »