673 recepten met spruitjes
Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer1 kg geschilde stamppotaardappelen 350 g geschoonde spruitjes 175 g uiensnippers 1 rode paprika 1 el Remia vloeibaar bakken & braden romig 250 g shoarmareepjes 150 g AH Biologische feta 50 7½ g verse munt 1 tl knoflookpoeder 25... bekijk recept »
700 g geschoonde spruitjes 2 rode uien 500 g zoete bakaardappelen 200 g salami (plakken, vleeswaren) 6 el olijfolie 2 frisse, lichtzoete appels (santana) 100 g feta 80 g babyboerenkool 50 g walnoten1. Verwarm de oven voor op... bekijk recept »
600 g spruitjes (of flowersprout) 2 appels, knapperig (bijv. Braeburn) 1 citroen 2 el gembersiroop 3 el koolzaadolie 7½ g tijm (bakje à 15 g) 50 g rozijnen1. Maak de spruitjes schoon en schaaf ze in plakjes met de dunn... bekijk recept »
300 g spruitjes 1 el olie 123 g Provençaalse magere spekreepjes (duopakje à 245 g)1. Kook in ruim water met zout de spruitjes in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken. 2. Verhit in een wok de olie en bak de spekreepjes uit. Schep de sp... bekijk recept »
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pak a 450 g) 1 zak spruitjes (500 g) 1 ui 1 vegetarische rookworst (200 g) 4 eieren 100 ml halfvolle koffiemelk 1 el mosterd ½ zakje gemalen oude kaas (48 (a 175 g))... bekijk recept »
350 g geschoonde spruitjes 40 g boter 300 g biefstukken 3 el sojasaus 7½ g verse tijm 150 g gesneden ui 900 g aardappelpuree met boter 150 g rauwkost zoetepaprikamix1. Kook de spruiten 5 min. en giet af. 2. Verhit ondertussen de he... bekijk recept »
300 g meergranenrijst 700 g spruitjes arachideolie 400 g speklappen 150 g oesterzwammen 1 tl kerrie 1 ui 1 teentje knoflook 1 rode peper 1 el gembersiroop Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de ... bekijk recept »
1000 g zoete aardappelen 500 g spruitjes 5 el olijfolie 4 biefstukken 100 g walnoten 3 el gebroken lijnzaad 1 snufje zout 1 snufje peper 1 pureestamper1. Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Kook de spruitjes in 10 min. gaar... bekijk recept »
1 net spruitjes (450 g) 1 rode paprika 30 g boter of margarine 500 g Catalaanse braadworstjes 100 g zwarte olijven zonder pit (potje a 250 ml) 1 pak aardappelpuree voor stamppot (2 zakjes a 112 g) zout en peper1. Spruitjes ... bekijk recept »
500 g spruitjes 250 g gerookte spekblokjes 250 g champignons 50 g boter1. Spruitjes schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. In koekenpan spekblokjes uitbakken. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Spek uit pan nemen, helft van boter ... bekijk recept »