Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Bruine borstjes met bier en honing

8 borstjes van kip, kalkoen, eend, d; uif of ander blank vlees 1 boter 1 flesje blond bier 3 eetlepels honing 300 deciliter room 4 takjes tijm 150 gm groenten (broccoli, bloemkoolroosj; es, spruitjes, haricot 1 etc.) 4 stronkjes witloof 12 mooie aard... bekijk recept »

Kipfilet met kaassaus

50 g margarine 25 g bloem 3 1/2 deciliter melk 50 g geraspte oude kaas zout peper 3 zwarte olijven 4 kipfilets à 100 g 75 g gerookte magere spekblokjes In steelpan 25 g margarine smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk... bekijk recept »

Entrecote met in bier gestoofde uien

6 small uien 25 gm boter 150 deciliter donker bier 1 theelepel(s) tijm 2 entrecotes a 150 gr 1 sneetje ontbijtkoek 1 zout, peper Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ca. 2 m... bekijk recept »

Lamskoteletjes met cranberriesaus

4 lamskoteletjes 3 eetlepel(s) balsamico 1 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) bruine suiker 1 tijm 1 ui 1 maizena 50 gm boter of margarine 1 eetlepel(s) jeneverbessen 2 laurierblaadjes 250 ml rode port 400 ml kippenbouillon 250 gm cranberries 160 gm... bekijk recept »

Gegrilde cordon bleu’s

2 kalfsoesters 1 losgeklopt ei 2 plakjes geitenkaas 2 plakjes rauwe ham zout peper 1 el fijngesneden sjalot 2 el fijngesneden peterselie 1/2 tl paprikapoeder olie 2 kalfsoesters insnijden (niet helemaal doorsnijden) en openleggen. Binnenkant van v... bekijk recept »

Fazant met Ardennerham

1 fazant van ca. 1 kg Versgemalen peper Zout 125 gr boter 2 plakken vers spek 50 gr Ardennerham 10 jeneverbessen 3 dl wildbouillon 2 dl rode wijn 1/2 dl gin 20 gr bloem 50 gr fijne pate 1/2 dl koffieroom Verwijder het eventueel overtollige vet van d... bekijk recept »

Rollade met cranberry s en noten

600 g varkensfilet of -fricandeau1 eetl. verse gehakte tijm of rozemarijn of 1 theel. gedroogd1 appel, geschild, in blokjes2 eetl. citroensap150 g gedroogde cranberrys50 g hazel- of walnoten, grof gehakt3 eetl. paneermeel of fijn broodkruim75 g boter... bekijk recept »

Spruitjessouffl met spek

600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukkenzout en versgemalen peper500 g spruiten, schoongemaakt en in plakjes100 ml warme melk (Melkan)2 eetl. boter200 g gerookte spekblokjes1 ui, gesnipperd1 eetl. kerriepoeder2 eieren, gesplitst1. Kook de a... bekijk recept »

Runderbouillonsoep met groenten

0,200 kg ui 0,150 kg wortel 0,100 kg knolselder 0,100 kg bleekselder 0,200 kg prei 0,100 kg bloemkool 0,100 kg raap 0,050 kg spruit 0,050 kg prinsessenboon 0,050 kg doperwt 0,050 kg engelenhaar 0,010 kg peterselie 3,500 l blanke fond 0,075 kg b... bekijk recept »

Patrijs met oesterzwammen

2 patrijzen olijfolie 1 dl cognac 1 dl kalfsfond 10 g truffel 50 g boter 1 kg aardappelen 250 g knolselder 250 g spruiten 1,5 dl room peper zout1. Kook de aardappelen, de knolselder en de spruitjes beetgaar. Pureer ze met de room tot een stoemp ... bekijk recept »

Pagina 65 van 68