Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Kipfilet met kaassaus

50 g margarine 25 g bloem 3 1/2 deciliter melk 50 g geraspte oude kaas zout peper 3 zwarte olijven 4 kipfilets à 100 g 75 g gerookte magere spekblokjes In steelpan 25 g margarine smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk... bekijk recept »

Entrecote met in bier gestoofde uien

6 small uien 25 gm boter 150 deciliter donker bier 1 theelepel(s) tijm 2 entrecotes a 150 gr 1 sneetje ontbijtkoek 1 zout, peper Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ca. 2 m... bekijk recept »

Lamskoteletjes met cranberriesaus

4 lamskoteletjes 3 eetlepel(s) balsamico 1 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) bruine suiker 1 tijm 1 ui 1 maizena 50 gm boter of margarine 1 eetlepel(s) jeneverbessen 2 laurierblaadjes 250 ml rode port 400 ml kippenbouillon 250 gm cranberries 160 gm... bekijk recept »

Gegrilde cordon bleu’s

2 kalfsoesters 1 losgeklopt ei 2 plakjes geitenkaas 2 plakjes rauwe ham zout peper 1 el fijngesneden sjalot 2 el fijngesneden peterselie 1/2 tl paprikapoeder olie 2 kalfsoesters insnijden (niet helemaal doorsnijden) en openleggen. Binnenkant van v... bekijk recept »

*Hazerug-Bessen/Portsaus*

100 gr. boterwaarvan 50 gr. koud in blokjes - 12 kleine uitjes (verse zilveruitjes of gehalveerde sjalotjes) - 1 hele Hazerug - zout/peper - 1 deciliter Rode wijn (Bourgogne of een Medoc)- 2 eetlepels Wildfond - 1 eetlepel rode bessengelei of cranbe... bekijk recept »

Hazenpeper (NL)

1 konijn/haas (wild of tam)3 a 4 uienwijn (rode of witte)2 a 3 goudreinettenpeperkoek (ontbijtkoek)laurierblaadjesjeneverbessenevt. zwarte peperkorrelszout & peper. (alle hoeveelheden zijn eigenlijk afhankelijk van eigen smaak en de hoeveelheid vlees... bekijk recept »

Hazerugfilet Met Bosvruchten

4 blaadjes bladerdeeg,1 st bleekselderij100 gr pate(knoflook),25 gr boter4 hazerug filet,zout en peper1 dl port(rood),2 dl wildfond,0,5 dl cognac,1 tl piment,4 el bosvruchtenjam1 eidooier. Bereidingswijze Laat het bladerdeeg ontdooien.schil de bleeks... bekijk recept »

marokkaans stoofpotje met rundsvlees

1 stuk courgette 1 stuk aubergine 8 Teentjes Knoflook 1 Koffielepel Olijfolie 4 stuk gepelde tomaten 1 Koffielepel Ras el hanou 1 Kofffielepel Koriander 1 Koffielepel Komijn 1300 gr Gram mals rudsvlees 3 Soeplepels Bloem 1 Koffielepel Zout -... bekijk recept »

Gelakte Varkensmedaillons Met Portsaus

1 sjalotje 1/2 teentje knoflook 1 eetlepel honing 1 pot vleesfond(380 ml AH) 5 eetlepels boter of margarine 1 dl rode port 2 eetlepels rode wijnazijn 2 varkenshaasjes( a 300 gr) zout peper 4 salieblaadjes(uit zakje italiaanse kruidenmix AH... bekijk recept »

Haastournedos Met Spatzel En Koriander

400 gr. bloem -75 gr. boter -1 bouquet garni -1 crepine -1 el. mosterd -1 ei -Foelie -5 hazenrugfilets -4 jeneverbessen -1 el. korianderverse -2 kruidnagels -1 blad laurier -1 sch. olie -Peper -Peperkorrel -1 el. preisselbeeren -5 l. ... bekijk recept »

Pagina 67 van 68