673 recepten met spruitjes
2 hazenruggen 1/2 l. blik champignons 1 prei 2 dl. rode wijn 2 tl. Tijm 1 tl. Kruidnagelpoeder 1 tl. Nootmuskaat allesbinder 75 gr. boter of margarine zout en peperBestrooi de hazenruggen met zout en peper. Verwarmde boter in een braadslede en bak hi... bekijk recept »
4 hertebiefstukjes van 150 gram, 3 eetl. boter of margarine, 4 sjalotjes of 1 rode ui, 500 g paddestoelen als shiitake of eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons, 1 dl witte wijn, 2 dl wildfond (sterk ingekookte bouillon), 2 1/2 dl room, zout en pe... bekijk recept »
400gr runderbieflappen (braadlappen)75gr margarine of boter1 kleine zeer fijn gesnipperde ui200 gr panklare worteltjes of winterpeenpeper zout1 pint pils2 laurierbladeren200 gr pankaar witlof1 blikje (287gr) perzikpartjes of abrikozen op eigen sap2 m... bekijk recept »
8 borstjes van kip, kalkoen, eend, duif of ander blank vlees, boter, 1 flesje blond bier, 3 eetlepels honing, 3 deciliter room, 4 takjes tijm, 300 gram groenten (broccoli, bloemkoolroosjes, spruitjes, haricots verts, etc.), 4 stronkjes witloof, 12 mo... bekijk recept »
Voor twee personen; 2 achterbouten van een tam koijn wat boter of olijfolie 1 ui, grof gesneden en 1 teentje knoflook geplet en gehakt 1 winterwortel, geschild en in blokjes gesneden 1 flesje Rodenbach Grand Cru. Niet te vervangen door iets anders!!!... bekijk recept »
Voor 4 personen: 50 g boter of margarine 8 hazenachterboutjes 4 eetlepels (olijf)olie 1 kleine ui 2 rode paprika's 1 theelepel chilipoeder 1 mespunt kaneelpoeder 1 theelepel tijm 1/2 pot wildfond (à 380 ml) 1 1/2 dl volle rode wijn zout (versgemalen)... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ui ca. 1200 g hazenachterbouten zout (versgemalen) peper 60 g boter of margarine 75 g magere spekreepjes 3 eetlepels bloem 2 1/2 dl trappistenbier (Westmalle dubbel) 2 eetlepels jenever 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1 teentje knoflo... bekijk recept »
- 1 stuk beenham van ca. 1 kg - ½ kg rode uien - 2 eetl. olie - 1 dl. rode wijnazijn - 1 ui - veel kruidnagels - 1 wortel - 2 takjes tijm - 3 eetl. mosterd - 3 eetl. honing - 2 theel. gedroogde tijmMaak eerst de uienmarmelade (kan een dag van tevoren... bekijk recept »
1 lamsschouder, het formaat bepaal jezelf ca. 4 grote blikken ganzen vet, de schouder moet volledig onderstaan facultatief: rozemarijn of look of tijm of peper en zoutHet ganzenvet aan de kook brengen, eventueel de kruiden erbij doen, de lamsschouder... bekijk recept »
125 ml cr?me fra?che4 eetlepels gele mosterd100 g boter1 stuk fricandeau van ca. 700 gramzoutversgemalen peper2 glazen droge witte wijn1 laurierblad8 zwarte peperkorrels1 tak lavas (maggiplant) of een scheutje maggica. 200 g rijst (droogkokend)zoutg... bekijk recept »