Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Belgisch Stoofvlees

400gr runderbieflappen (braadlappen)75gr margarine of boter1 kleine zeer fijn gesnipperde ui200 gr panklare worteltjes of winterpeenpeper zout1 pint pils2 laurierbladeren200 gr pankaar witlof1 blikje (287gr) perzikpartjes of abrikozen op eigen sap2 m... bekijk recept »

Bruine borstjes :lol: met bier en honing

8 borstjes van kip, kalkoen, eend, duif of ander blank vlees, boter, 1 flesje blond bier, 3 eetlepels honing, 3 deciliter room, 4 takjes tijm, 300 gram groenten (broccoli, bloemkoolroosjes, spruitjes, haricots verts, etc.), 4 stronkjes witloof, 12 mo... bekijk recept »

Rosbief Speciaal 2

1 kilogram Rosbief aan een stuk, 1 blik tomatenpuree (140 gram), 1 bak soepgroenten (kant en klaar), 1 volle eetlepel bloem, plm. 80 gram boter, peperzout. Hulpmiddelen Hapjespan Hulpmiddelen - Hapjespan Voorbereiding Geen Bereidingswijze Vlees met ... bekijk recept »

Hazenbout Gesoofd In Wijn

2 hazenbouten klont boter versgemalen grove peper zout 3 knoflookteentjes 2 sjalotjes laurierblaadje paar takjes verse tijm 2 glaze rode wijn kruidnageltje theelepel maizena water Hulpmiddelen Goeie stoofpan Hulpmiddelen - Goeie stoofpan... bekijk recept »

Konijn Op Z?n Limburgs

1? kilo konijnendelen, 2? dl. azijn, 7? dl. water, 6 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 20 witte of zwarte peperkorrels, 1 citroenuitgeperst en dan in schijfjes, 2 uienin ringen, 100 gram boter of 3 eetlepels olieHulpmiddelen Schaal met dekselbraadpanH... bekijk recept »

Gestoofd Konijn

Konijnenboutenolijfolieuien (rode of zoete zijn ook prima)bruin biermangochutneypeperzoutroosmarijn of tijmallesbinder. Hulpmiddelen Braadpanzeef Hulpmiddelen - Braadpanzeef Bereidingswijze Braad een aantal konijnenbouten aan in hete olijfolie. temp... bekijk recept »

Hertenrugfilet Met Vosbessensaus.

800 gram hertenrugfilet. 100 gram vosbessenpuree. 4 dl wildfond. 2 glazen rode wijn. 50 gran in kleine blokjes gesneden. zout en vers gemalen peper. Bereidingswijze Wrijf de hertenrug filet in met zout en peper. Bak ze in wat boter lichtbruin. Zet de... bekijk recept »

Portsaus Met Walnoten

-2 el. boter. -1 el. bloem. -3 of 4 dl. bouillon en /of braadjus. -1 dl. slagroom. -1/2 dl. port. -50 gr. gehakte walnoten. -peper en zout. Hulpmiddelen -schaal Hulpmiddelen - -schaal Bereidingswijze -Smelt de boter. -Doe de bloem erbij. -Laat het m... bekijk recept »

Verpakte Beenham Met Cranberrysaus

Benodigdheden 75 g walnoten/ 0.5 pak witbroodmix/ 2 theelepels tijmblaadjes/ 1 beenham naturel/ vloeibare honing/ 1 zakje Knorr Cranberrysaus/ 2.5 dl sinaasappelsap / 1 eetlepel rode port Bereiding Hak de walnoten grof. Bereid de broodmix volgens de ... bekijk recept »

Wild Zwijn-paddenstoelstoofpot

1 kg wild zwijnspoulet zonder botplm. 500 g paddestoelen (kastanjechampignons/oesterzwammen/shii-take)4 uien2 teentjes knoflook2 plakken knolselderij200 g spekblokjes4 dl rode wijn1 el gedroogde tijm1 el rozemarijnenkele takjes selderij100 g boterzou... bekijk recept »

Pagina 63 van 68