1000 recepten met sjalot
Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer600 g lengfilet1 gele courgette1 sjalot10 zwarte olijven1/2 bloemkool1/2 dl bouillon1/2 dl room1/2 teentje lookzeezoutnootmuskaatpeper [color=blue:bb133f1c9b]**als garnituur:[/color:bb133f1c9b]1 zoete aardappelenkele sprietjes bieslookenkele eetbare ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 blinde vinken. 1 sjalot. 1 ui. 100 gr spekblokjes. 2 eetlepels tomatenpuree. 1/2 liter rode wijn. 1/2 liter kippenbouillon. 150 gr boontjes. 1/2 bloemkool. 2 wortelen. 1 kg aardappelen. 150 gr boter. 2,5 dl melk. 1 eidooier. Peper ... bekijk recept »
1 rogvleugel van 400 g, 2 dl droge witte wijn, 1 wortel, 1 steel prei,,1 kleine sjalot 1 stengel bleekselder, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 50 g boter, peper en zout 2 dl room, 1 eetlepel gehakte peterselie, 4 pluksels peterselie 4 Pidy - Bouches ... bekijk recept »
16 nieuwe aardappelen 16 lamskoteletten (dikkevan de korte bil) olijfolie 1/2 l kalfsfond bosje verse oregano 1 teentje knoflook12 trostomaatjes 12 groene asperges 2 el verse doperwten 2 el verse tuinbonendubbel gedopt 4 jonge worteltjes 1 Franse sja... bekijk recept »
600 GR aardappelen 600 GR wortelen 4 kalfschipolata's 1 sjalot 200 GR erwtjes (diepvries) 400 ML kalfsfond 2 EL graanmosterd 4 KL boter1. Voorbereiding 2. Snij de aardappelen en wortelen in grove stukken. 3. Snij de sjalot fijn.4. Laat de kalfsfon... bekijk recept »
5 dikke bloemige aardappelen melk room nootmuskaat peper&zout (pezo solo vloeibaar solo, bakken en braden 1 sjalot 1 teentje knoflook 300 gr gemengd gehakt 1/2 rode paprika, geschild of uit bokaal 2 tomaten 1 bol mozzarella peper&zout pezo hoev... bekijk recept »
500 g penne 1 stronk broccoli 4 anjovisfilets (uit een blikje) 2 teentjes knoflook 1 sjalot 4 tomaten 4 eetlepels pijnboompitten 1 eetlepels basilicum (gehakt en vers) 2 klontjes Solo peper en zeezout 1. Plons de tomaten gedurende 10 seconden in... bekijk recept »
500 g spaghetti 1 sjalot een klontje Solo 1 el zacht currypoeder 1 dl gevogeltebouillon 1 dl light room 200 g gerookte zalm olijfolie peper zeezout1. Laat de gehakte sjalot gedurende 3 minuten zacht aanfruiten in een beetje Solo. 2. Strooi het cu... bekijk recept »
500 g tagliatelle 500 g gekokkte en gepelde rivierkreeftjes 300 g bladspinazie 2 courgettes 1 sjalot 1 teentje knoflook 2 dl room 1 dl witte wijn 1 eetl. olijfolie 1/2 blokje visbouillon peper en zout instantsausbinder (facultatief)1. Voorbereiding:2... bekijk recept »
4 cabécou-kaasjes (kleine geitenkaasjes uit de perigord) 15 voorgekookte kastanjes (supermarkt) 80 g gerookt spek 1 kleine sjalot 3 el balsamico-azijn 30 g Solo 5 el notenolie 24 ravioliblaadjes (aziatische supermarkt) 1 eierdooier peper zout1. ... bekijk recept »