1000 recepten met sjalot
 Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer4 filets van fazant witlof Solo Wikkel 1 handvol verse salieblaadjes Oude Geuze (vb. Oud Beersel of Drie Fonteinen) versgemalen peper zeezout 8 sneetjes filet d’Anvers Voor de rosti: 4 aardappelen 4 aardperen verse tijmblaadjes 1 sjalot Solo Wik... bekijk recept »
500 g gehakt rund varken (beenhouwerij) 1 rode paprika 1 groene paprika 1 sjalot 1 ei 800 g tomatenstukjes (blik) 1 teentje knoflook 1 eetl. olijfolie 250 g rijst 340 g maïs (blik) 10 korianderbolletjes 1 eetl. marjolein (gedroogd) 1 me... bekijk recept »
20 g solo 1 preiwit 4 kalfkoteletten 1 blokje kipbouillon 25 cl blond bier 1 nootje solo zout en peper 2 wortelen 1 tak selder 1 sjalot 120 g risottorijst 1. Los het bouillonblokje op in 1/2 l water.2. Bak het vlees aan beide kanten aan in de... bekijk recept »
2 varkenshaasje 2 cl olijfolie 5 cl solo 1 fijngesneden sjalot 1/2 dl witte wijn 2 varkenshaasje 2 cl olijfolie 5 cl solo 1 fijngesneden sjalot 1/2 dl witte wijn 1 1/2 dl kippebouillon 3 cl dijon mosterd 1 1/2 dl room 1 tl basilicum 1 tl peters... bekijk recept »
2 filet pur 2 tomaten 1 bosje basilicum 1 sjalot 25 cl tomatensap 1 bol mozzarella solo, bakken en braden balsamico-azijn peper&zout (pezo)1. Haal steeds het vlees een uur voor het bakken uit de koelkast, moet op kamertemperatuur zijn, anders loo... bekijk recept »
filets pur 2 tomaten 1 bosje basilicum 4 charlotteaardappelen 1 sjalot 25 CL tomatensap 1 bol mozzarella balsamicoazijn peper en zout 1. Stap 1: Haal het vlees uit de koelkast2. en laat het op kamertemperatuur komen.3. Maak de tomaten schoon, pe... bekijk recept »
2 varkenshaasjes (elk /- 300 gr) 2 el solo, bakken en braden 1 sjalot, grof gehakt 2 tomaten 8 el room (ongeveer, naar eigen smaak) scheutje cognac 1 el vers gehakte dille 1 el mosterd peper&zout (pezo)1. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en sn... bekijk recept »
1 kg varkensgebraad 100 gr solo, bakken en braden 2 el rode bessengelei (geen confituur) peper&zout (pezo) Voor de marinade: 1 fles stevige rode wijn 1 wortel 1 sjalot 2 el azijjn 2 el olie 1 kl geplette peperbolletjes 4 kruidnagels kruidentuilt... bekijk recept »
400 g runderhart 1 busseltje jonge worteltjes 1 onbespoten citroen 1 el komijnpoeder 1 ei 1.5 dl maïskiemolie peper van de molen zeezout 1 teentje knoflook 1 grote sjalot 1 handvol verse peterselie 4 of meer houten spiesjes (week ze in lauw water; zo... bekijk recept »
400 g rundvlees voor tartaar 150 g ganzenlever (of eendenlever) 40 g zwarte truffel(s) uit een bokaal (voor het sap) 2 el goede balsamicoazijn enkele druppels xérèsazijn 2 el goede olijfolie extra vierge 1 sjalot 4 takjes platte peterselie gepluk... bekijk recept »