563 recepten met paksoi
Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote dondergroene bladeren. Paksoi heeft geen typisch koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig. Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water snijd het harde deel van de stronk eruit en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede (voor koken) of smalle (voor salade) repen. + lees meer1 zak woknoedels (248 g) 1 grote paksoi 3 eetlepels zonnebloemolie 400 g nasivlees 1 schaal wok & fruit (ananas en appel (475 g)) 3 eetlepels ketjap manis1. Woknoedels koken volgens aanwijzingen op verpakking. Paksoi in repen snij... bekijk recept »
2 bosuitjes 1 rode peper 2 limoenen 2 cm verse gemberwortel 1 teen knoflook 1 eetlepel bruine basterdsuiker 1 theelepel sambal badjak (potje) 2 eetlepels Japanse sojasaus ca. 2 dl roerbakolie 6 eieren 60 g mihoen 4 portobel... bekijk recept »
3 el olijfolie 450 g paksoi 250 g gebroken sperziebonen 200 g bimi (groente) 1 snufje zout 1 snufje peper 225 g kalbeljauwhaasje 200 g witte druiven 100 ml water 170 g Griekse yoghurt 0% vet 10 g dragon1. Verhit de olie in een hapjespan. Le... bekijk recept »
1 kleine rode ui (in partjes) 125 g champignons (in plakjes) ½ struikje tah tsai ((of Shanghai paksoi), in reepjes) 4 eetlepels gezouten cashewnoten 4 eetlepels Japanse sojasaus 1 eetlepel verse gemberwortel (gerasp... bekijk recept »
1 rode peper 500 g paksoi 300 g kipfilet 1.2 kg iets kruimige aardappelen 1 el sesamzaad 2 el arachideolie 4 el ketjap manis 200 ml kokosmelk1. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vr... bekijk recept »
1 el vloeibare honing 2 el droge sherry 2 el sojasaus 1 el Chinese 5 spices (potje 33 g) 1 teen knoflook (fijngesneden) 500 g scharrel varkenshaas 300 ml zonnebloemolie ( 8 el) ¼ pak mihoen (250 g) 75 g bloem ... bekijk recept »
800 g winterpeen 1 paksoi 2 tl sesamolie 1 el zonnebloemolie 2 el Japanse sojasaus (flesje 50 ml) 1 el sesamzaad1. Schrap de winterpeen en snijd in smalle reepjes van 5 cm lang. Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd in smalle r... bekijk recept »
200 g Van haver tot… Thaise sticks (schaal) 1,2 kg zoete aardappelen 2 el kokosolie 200 g sjalot 2 tl kerriepoeder 2 paksoi 100 ml kokosmelk (pakje à 200 ml) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 pureestamper1. Kook de aardappelen in ... bekijk recept »
250 g panklare sperziebonen 1 snufje zout 2 scheutjes wokolie 250 g runderreepjes 1 struik paksoi 2 bosuitjes 1 pakje Conimex mix voor tjaptjoi 2 el ketjap manis1. Kook de sperziebonen in water met zout in ca. 7 min. beetgaar. 2. Verhit de hel... bekijk recept »
150 g ontbijtspek (stukje) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild en geraspt) 1 struik paksoi (in stukjes) 3 el Japanse sojasaus 4 eieren 3 runderbouillontabletten 300 g mienestjes... bekijk recept »